Konya'da Fırınlara Gece Baskını

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gece yapılan denetimlerde 13 fırından 12'sine para ve uyarı cezası verildi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Başkan Yardımcısı Ali Uysal ve zabıta ekiplerinin katıldığı operasyonda ilçedeki bütün fırınlar sıkı bir denetime tabi tutuldu. Denetimlerde gramaj kontrolü, temizlik ve hijyen şartlarına uyulup uyulmadığı, un ve kullanılan katkı maddelerinin son kullanma tarihlerinin kontrolü yapıldı. Fırınların büyük çoğunluğunda hijyen ve temizliğe dikkat edilmediği, pasa bezlerinin aşırı şekilde kirli olduğu, sigara izmaritlerinin orta yerlere rastgele atıldığı gözlendi. Bir
ekmek fırınında küflenmiş olan hamur karıştırma aletinden sızan sıvı yağın hamurun içine karışması, böceklerin bulunması ve temizlik açısından çok kötü bir görüntüyle karşılaşılması Başkan Kalaycı'yı oldukça sinirlendirdi. Zabıtaya bütün fırınların denetimlerinin sıklaştırılması talimatı veren Kalaycı, kurallara uymayan ve eksiklerini gidermeyen fırınların kapatılacağını söyledi. Yapılan denetimlerde 13 fırından 12'sine 286'şar lira para ve uyarı cezası verildi.
En temel besin maddesi olan ekmeğin, halkın eline sağlıklı koşullarda ulaşması için çaba sarf ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, "Gece 12'den itibaren sabaha kadar süren denetimlerimizde maalesef ekmek fırınlarının temizlik noktasında çok kötü olduğunu gördük. Zabıta ekiplerimizle birlikte yaptığımız bu denetimde 12 fırına para ve uyarı cezası verdik. En kısa süre içinde bu fırınlar ekiplerimiz tarafından tekrar denetlenecek ve hala kötü şartlarda üretim yaptıkları tespit
edilirse kapatmaya varıncaya kadar çok ağır cezalar verilecek. Halkın sağlığı ile oynanmasına kesinlikle taviz göstermeyeceğiz. Denetimlerimiz mutat bir şekilde devam edecek" dedi.
Denetimlerde kötü durumda olan pasa bezleri ve son kullanma tarihi geçen katkı maddelerine el konularak imha edildi.
(MÇ-FM-CC-Y)