İş Kur'dan İşsizlere Staj Programı

Bilecik İş Kurumu Müdürü Zihni Yalçın, lise ve dengi okul mezunu 16 yaşını doldurmuş işsiz vatandaşlara yönelik staj programları düzenlediklerini söyledi.

İş Kur'dan İşsizlere Staj Programı
İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından aktif iş gücü uyum hizmetleri kapsamında en az lise ve dengi okul mezunu, 16 yaşını doldurmuş ve iş kura kayıtlı işsiz vatandaşlara yönelik staj programları düzenlendiğini belirten Zihni Yalçın, "Stajyer olarak başvurmak isteyenler mezun oldukları veya kendilerini geliştirmek istedikleri alanlardaki programlara başvurabilir. Bu programların amacı, yeni mezunların çalışma hayatına adapte olmalarının sağlamak. İşini kaybetmiş olanların çalışma disiplininden kopmamasını istiyoruz. Mesleklerini geliştirmelerini ve teknolojiye ayak uydurmalarını amaçlıyoruz. Vatandaşlara staj yaptıkları gün başına 15 TL cep harçlığı ödenecek. Ayrıca iş kazası ve meslek hastalığı sigorta pirimleri Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanacak" dedi.
İş Kurumu İl Müdürü Zihni Yalçın, staj programından yararlanmak isteyenlerin kuruma gelerek başvurmaları gerektiğini de hatırlattı.