İş dünyası Ankara'yı destekliyor

Ermeni tasarısının ABD Temsilcileri Meclisi Alt Komitesi'den geçmesine Ankara tepki gösterdi.Tepkiye iş dünyasından destek verdi.TÜSİAD, Washington ziyaretini erteledi.

İş dünyası Ankara'yı destekliyor
Ermeni soykırımı tasarısı nedeni ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Nisan'daki ABD seyahati askıya aldı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, değerlendirmelerin sürdürdüğünü dile getirdi. Başbakan'ın gitmeme eğilimi özel sektörün çoğunu olumsuz yönde etkiledi. TÜSİAD, bu hafta ABD'ye gitme planınından vazgeçti.

İŞ DÜNYASINDAN DESTEK

TÜSİAD yönetimi 16-17 Mart'taki seyahati mevcut şartlar altında yararlı olmayacağı görüşü ile erteledi. TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner, "İki ülke arasında, şu aşamada diyalog kopukluğu yaşanıyor, bu nedenle seyahatimizin verimli ve yapıcı olmayacağını düşünüyoruz" dedi.

BAŞBAKAN'IN TAVRI
Şimdi gözler Başbakan Erdoğan'da... Zira, 12-13 Nisan'da Washington'da yapılacak nükleer enerji zirvesine Erdoğan'ın katılacağı duyurulmuştu. Ancak soykırım kararının ardından ziyaret yeniden değerlendirmeye alındı. Erdoğan'ın zirveye katılma konusunda ciddi tereddütleri olduğu belirtiliyor.

Ermeni tasarısının Amerikan Temsilciler Meclisi Alt Komitesi'nden geçmesine tepki gösteren Ankara'ya iş dünyasından da destek geldi. TÜSİAD, bu ay için planlanan Washington ziyaretini erteledi. Erdoğan'ın da 12 Nisan'daki ABD gezisini erteleyeceği belirtiliyor. Ermeni iddialarıyla ilgili benzer bir tasarının İsveç Parlamentosu'nda da kabul görmesi üzerine siyasiler, hem ABD hem de İsveç'e planladıkları ziyaretleri iptal etmişlerdi. Hükümet, iş dünyasından da aynı şekilde adımlar beklediği mesajını verdi. İlk adımı Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) attı. TÜSİAD Yönetim Kurulu'nun 16-17 Mart'ta Washington'a yapmayı planladığı ziyaret ertelendi. TÜSİAD, Washington Temsilcisi Abdullah Akyüz, ziyaretin beklenen yapıcı sonuçların ortaya çıkma olasılığının zayıflaması nedeniyle ertelendiğini söyledi.

ERDOĞAN DA ERTELEYEBİLİR
Ermeni tasarısı nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın 12 Nisan'daki ABD seyahati de gerçekleşmeyebilir. Washington'da Nükleer Enerji Güvenliği zirvesine Başbakanlık daha önce Erdoğan'ın katılacağını duyurmuştu. Ancak ABD’nin soykırım kararının ardından ziyaret yeniden değerlendirmeye alındı. Diplomatların değerlendirmelerinin sürdüğü ancak "gitme yönünde ciddi tereddütlerin olduğunu" belirtti. Edinilen bilgilere göre, Eğer Başbakan ziyareti iptal etme kararı alırsa, bunu açıklamak için de doğru zaman beklenecek. O açıklama ziyaret tarihine yakın yapılacak.