Horasan Myo'da Son Rütuşlar

Atatürk Üniversitesi bünyesinde bu yıl içerisinde Horasan'a konuşlandırılan meslek yüksek okulunda sona gelindi

Horasan Myo'da Son Rütuşlar
Atatürk Üniversitesi bünyesinde bu yıl içerisinde Horasan'a konuşlandırılan meslek yüksek okulunda sona gelindi. Üniversite senatosu tarafından onaylanan okulun fizibilite ve alt yapısı tamamlandı. Okul binası ve çevre düzenlemelerinin de ve açılacak olan bölümlerin YÖK tarafından onaylanması halinde bu yıl öğrenci alımına başlayarak, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılından itibaren hizmet vermeye başlayacak.
Horasan için bir dönüm noktası olarak adlandırılan okulun hem sosyal hem de ekonomik noktada ilçeye büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.
Horasan MYO Müdürü Doç Dr Yüksel Özdemir, "Üniversitemiz bünyesinde yeni kurulmuş bulunan Meslek Yüksekokulumuza bağlı olarak Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümüne bağlı "Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı", gibi önemli ölçüde hizmet vereceğiz. Hedefimiz kurulmasını planladığımız; Büro Hizmetleri ve Sekreterlik Bölümüne bağlı "Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı", Veterinerlik Bölümüne bağlı "Laborant ve Veteriner Sağlık Programı", Elektrik ve Enerji Bölümüne bağlı "Elektrik Programı", Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı" programı yanında Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı "Çocuk Gelişimi Programı", Bilgisayar Teknolojileri Bölümüne bağlı "Bilgisayar Programcılığı Programı", Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne bağlı "Bankacılık ve Sigortacılık Programı" açılmasına gayret edeceğiz. Yaptığımız plan dahilinde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında "Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programına" 40 öğrenci, "Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programına" 40 öğrenci ve Laborant ve Veteriner Sağlık Programına" ise 40 öğrenci alınması ile ilgili hazırlığımızı tamamladık" dedi.