Halepçe Katliamı 22. Yıldönümünde Hakkari'de Anıldı

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, Halepçe katliamında kimyasal ve biyolojik silahların kullandığını söyledi.

Halepçe katliamının 22. yıldönümü nedeniyle İHD, Belediye Başkanlığı, KESK, Meya-Der, Cilo Doğa Derneği, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Şoförler Cemiyeti ve Hak-Soy-Der katkıları ile bir etkinlik düzenlendi. Belediye Başkanlığı önünde, Halepçe'de hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından bir açıklama yapan İsmail Akbulut, çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Halepçe halkının katledildiğini ve bu katliamın insanlık tarihine utanç sayfası olarak geçtiğini belirtti.
Halepçe'nin sokaklarında zehirle öldürülmüş 5 binin üzerinde yaşlı, genç, kadın, erkek ve çocuğun fotoğrafları ile insanlığın irkildiğini ifade eden Akbulut, "Ancak ne yazık ki bu insanlık trajedisine ne uluslararası kurumlar yeterli tepkiyi gösterdi ne de dünya kamuoyu. Yine bundan 6 yıl önce 12 Mart tarihinde Suriye devleti sokak ortasında Kürt gençlerini katlederek insanlık tarihinde bir utanç sayfası daha eklenmiş oldu ve ne yazık ki dünya kamuoyu yine sessiz kalmıştır. Halklara karşı suç işleyen,
hangi devletin yöneticisi olursa olsun yargılanması gerekiyor" dedi.
Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Akış ile çok sayıda davetlinin katıldığı basın açıklamasından sonra belediye lokalinde Halepçe katliamında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi gezildi.