Fısu, Ctı Toplantısı Sona Erdi

FISU (Uluslararası Ünivesiteler Federasyonu) CTI (Uluslararası Teknik Komite)Toplantısı tamamlandı. Tüm gün tesisler ve test müsabakalarını izleyen ve denetleyen CTI ekibi, son toplantılarını yaptı.

Fısu, Ctı Toplantısı Sona Erdi
Organizasyon Komitesinden Teknik Komite Başkanı Muhtar Kurt ve tüm müsabaka sorumluları ile Curling, Kayakla atlama, snowboard, buz hokeyi, alp kayağı, kayaklı koşu ve biatlon müsabaka alanlarını inceleyen komite gündüz yapılan test müsabakalarını da izledi.
Palandöken'de alp disiplini ve snowboard test müsabakaları halen devam ederken 18 yaş altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Grup müsabakaları da yarın tamamlanıyor.
İncelemelerin ardından düzenlenen toplantıya FISU Genel Sekreteri Eric Sainrond, CTI Baikan ve Üyeleri. Sağlık Komitesi Başkan Yardımcısı Dusan Hamar ve Organizasyon Komitesi'nden Teknik Komite Başkanı Muhtar Kurt ve branş sorumluları katıldı.
Teknik Komite Başkanı Roger Roth, 3 günlük incelemenin faydalı olduğuna değinerek, "Toplantılar boyunca ve yaptığımız incelemelerde durum değerlendirmesi yaptık.Test müsabakaları Universiade için son derece faydalı olacak. Bu yüzden test müsabakaları çok iyi programlanmalı. 2011'de yarışmaların doğru ve etkin yapılabilmesi için Organizasyon Komitesi de çalışmalarını sürdürüyor biz de gerekli yönlendirmeleri yapacağız" dedi.
Toplantıda söz alan Sağlık Komitesi Başkan Yardımcısı Dusan Hamar, müsabakalar esnasında alınması gereken önlemlerden bahsetti. Sağlıkla ilgili organizasyon Komitesi yetkililerinden de bilgi aldığını belirten Hamar,Türkiye'de bununla ilgili bir alt yapının oluştuğunu birçok alanda gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi. Hamar son olarak, doping kontrolleri hakkında bilgi verdi.
FISU, CTI toplantısı sona ererken, FISU, CSU (Denetleme Komitesi) toplantısı 15 Mart Pazartesi günü başlayacak.