Polis olaylara müdahale etti

Muş'un Varto ilçesinde salon toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu bazı vatandaşlar tarafından yuhlandı.

Muş'a geldikten sonra Varto'ya giden Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde davul- zurna çalınarak karşılandı. Esnafı dolaşan Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan sevgi görürken, bazıları da `yuh' çekti. Daha sonra Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Varto cemevinde halk toplantısı yapan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümetinin bazı icraatlarını eleştirdi. Cumhuriyet dönemi birikimlerinin iktidar tarafından 7 yılda özelleştirerek bitirdiğini ileri süren Kılıçdaroğlu'na Varto Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerinden Bingöl Boztaş tepki gösterdi. Boztaş, Kılıçdaroğlu'nun Dersim konusunda CHP'li Onur Öymen'i önce eleştirmesini, sonra da özür dilemesini kınadı. Boztaş'ın sorusuna kızan CHP'liler, mikrofonu aldı. Bir başkası da yine Kılıçdaroğlu'na yönelik bağırarak eleştirdi. Tartışmaların artması üzerine toplantıya ara verildi, polis önlem aldı. Kılıçdaroğlu "Herkes soru sormakta özgürdür. Demokratik bir ülkede herkes kendi fikrini savunur. Sorulara kızmamak gerek. Saygı duymamız gerekir. Onun düşüncesi de başımız üstünedir" diye konuştu.

Yapılan güzel bir toplantının çıkan tartışmaların gölgesinde kalacağına işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Soru sorana tepki göstermek hatadır. İşte burada olduğu gibi. Birisi provake edecek. Buradaki güzel toplantı hiç görürülmeyecek. Sadece `Varto'ya gidildi kavga edildi' denilecek. Haber bu" dedi.