Midibüsçüler Bakanların Geçeceği Köprüde Eylem Yaptı

Bingöl-Elazığ arasında yolcu taşımacılığı yapan firmaların yetkilileri ve sürücüleri, Bakan Cemil Çiçek ve Cevdet Yılmaz'ın geçiş güzergahında bulunan Çapakçur Köprüsü'nde eylem yaparak yaklaşık 1 saat ulaşımı aksattı

Bingöl-Elazığ arasında yolcu taşımacılığı yapan firmaların yetkilileri ve sürücüleri, Bakan Cemil Çiçek ve Cevdet Yılmaz'ın geçiş güzergahında bulunan Çapakçur Köprüsü'nde eylem yaparak yaklaşık 1 saat ulaşımı aksattı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldığı saatlerde, geri dönüş güzergahında bulunan Çapakçur Köprüsü ilginç bir eyleme sahne oldu. Özlem ve Star Bingöl firmasına ait 27 adet minibüs ile köprünün gidiş ve geliş istikametlerinin tek şeridi kapatıldı. Sürücüler ve firma yetkilileri bakanlara seslerini duyurmak için midibüsleri Çapakçur Köprüsü geliş ve gidiş istikametinde park ederek anahtarlarını aldı.
Araçların köprüyü kapatması ile trafik kilitlendi. Bölgeye sevk edilen trafik polislerinin tüm çabaları sonuç vermeyince, Emniyet Müdürlüğü nöbetçi müdürü çok sayıda ekip ile köprüye gitti. Araçların çekilmesi için bölgeye getirilen çekicinin yetersiz kalması nedeniyle sürücüler ikna edilmeye çalışıldı. Uzun uğraşlar sonucunda Çapakçur Köprüsü'nde yaklaşık 1 saat trafiği kilitleyen sürücüler ile firma yetkilileri ikna edilerek araçlar kaldırıldı.
Eylemlerindeki amacın Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'a seslerini duyurmak olduğunu belirten Özlem ve Star Bingöl firması yetkilisi Kadir Yılmaz, yaşadıkları sıkıntıların çözümü konusunda yardım istedi. Kadir Yılmaz, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın ismi kullanılarak Bingöl-Elazığ arasında taksi dolmuş firması açıldığını ve bunun da firmaları ile sürücülerini büyük zora soktuğunu iddia etti. Kadir Yılmaz, "Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın haberi var mı bilmiyoruz ancak ismi kullanılarak firmamız zor durumda
bırakılıyor. Türkiye'nin değişik vilayetlerinden getirilen A1 yetki belgesi Bingöl'de işletiliyor. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın ismini kullanan yeğeni, ortağı ile birlikte bu işlemleri yapıyor. Belki Bakan'ın bundan haberi yoktur. Biz Sayın Bakan'ımıza bu olayı duyurmak için eylem yaptık. Sesimizi duyuramazsak ileriki günlerde yeniden eylemlerimize devam edeceğiz" iddialarında bulundu.
Çapakçur Köprüsü'nü trafiğe kapatan araç sürücüleri ile polis müdürleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Bakanların dönüş yolunda eylem yapan sürücüleri ikna etmek için büyük uğraşlar veren yetkililerin araçların kaldırılmaması durumunda sürücüleri gözaltına almak zorunda kalacaklarını söylemesi, tartışmaları alevlendirdi. Uzun uğraşlar sonrasında sürücüler ikna edilerek park halindeki otobüsler köprüden kaldırıldı.