Kentin İzdüşümünde Kuklalar

Dokuz Eylül Üniversitesi Seramik Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri tarafından hazırlanan 'Kentin İzdüşümünde Kuklalar' adlı sergi İzmir Resim-Heykel müzesinde gerçekleştirildi

Kentin İzdüşümünde Kuklalar
Dokuz Eylül Üniversitesi Seramik Bölümü Yüksek Lisans öğrencileri tarafından hazırlanan "Kentin İzdüşümünde Kuklalar" adlı sergi İzmir Resim-Heykel müzesinde gerçekleştirildi. Sergi açılışına Vali yardımcısı Nevzat Ergün, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Dokuz Eylül Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Halil Bey ve çok sayıda sanatsever katıldı.
11-21 Mart tarihleri arasında düzenlenen 4.İzmir Kukla Günleri, Toprak kuklalar ve Kent fotoğrafları sergisi Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü Yüksek Lisans Öğrencileri tarafından hazırlandı. 20 özgün toprak kukla ile birlikte Fotoğraf Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Gökhan Birinci'nin hazırlamış olduğu 14 fotoğrafın da yer aldığı sergide toprak kuklalar kentin kimliğini oluşturan görüntülerle bir araya getirilerek izleyicinin beğenisine sunuldu.
İzmir ve kuklanın özdeşleşeceğin dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan bu sergiyle İzmir'in uluslararası düzeyde gelişeceğini söyledi. Tartan; "Çocukların yaratıcılıklarını geliştirecek, sanatın daha da gelişmesini sağlayacak ve İzmirlileri geçmişteki güzel günlerine götürecek olan bu sergi için İzmirli kuklasına sahip çıkıyor" dedi.