Fransızlar atalarını unutmadı

Fransa'nın Türkiye Büyük Elçisi Bernard Emie, gemi Kaptanı Gils Boldevezi, Fransa'nın Savunma ataşesi B.de Laruella ve Üst düzey Fransız donanma komutanları Fransız mezralığını ziyaret etti.

Fransızlar atalarını unutmadı
İskenderun'dan Deniz Er Eğitim Alay komutanı Deniz piyade kurmay kıdemli Albay Hüseyin Sağlam eşlik ettiği Fransa'nın Türkiye Büyük Elçisi Bernard Emie, gemi Kaptanı Gils Boldevezi, Fransa'nın Savunma ataşesi B.de Laruella ve Üst düzey Fransız donanma komutanları İskenderun'da bulunan Fransız mezralığını ziyaret etti.
Numune Mahallesi eski Antakya yolu üzerinde bulunan ve 1919-1921 yılları arasında savaşta hayatını kaybeden Fransız askerlerinin yattığı mezar ve anıt ziyaret edildi. Fransız askerler Mezarlıkta Milli marşlarını okudular ve göndere Fransız bayrağını çektiler. Fransa'nın Türkiye Büyük Elçisi Bernard Emie ve Fransa'nın Savunma ataşesi B.de Laruella Fransız mezarlığında bulunan anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve her iki ülkenin istiklal marşının okunmasının ardından Fransa'nın Savunma ataşesi B.de
Laruella, Mezarın tarihçesi ile ilgili tercüman aracılığıyla açıklamalarda bulundu. Konuşmasında Fransız askerlerinin Türk topraklarına hangi amaçla geldiklerini ve nasıl geri dönmek zorunda kaldıklarını açıklayan Laruella, Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşında hayatını kaybeden yabancı ülke askerleri için söylediği sözleri tekrarladı ve mezarlarında yatan Fransız askerlerini anımsadıklarını söyledi.
Törenin sonunda Fransız heyet ve Türk heyet mezarlıklara karanfil bıraktılar.