Bakan Demir Samsun'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Elazığ'daki depremzedelerin Ramazan Bayramı'nda evlerine kavuşacaklarını açıkladı.

Bakan Demir Samsun'da
Bakan Mustafa Demir, AK Parti Atakum İlçe Teşkilatı ile Golden Körfez Restoran'da verilen kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni ve AK Parti Atakum İlçe Başkanı Hüseyin Dereli ile partililerin katıldığı kahvaltıda konuşma yapan Bakan Demir, 2011 seçimlerinin çok önemli olduğuna ve çok iyi hazırlanılması gerektiğine işaret etti. Demir, seçimde özellikle Samsun ve Atakum'un çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Bir soru üzerine Erzincan'daki deprem konusuna değinen Bakan Mustafa Demir, deprem bölgesini Başbakan ile birlikte ziyaret ettiklerini hatırlattı. Demir, "Oradaki depremzedelerin mağduriyetlerinin giderilmesi noktasında her türlü iş ve işlemler hızlı bir şekilde yapılıyor. Hasar tespitleri ve hak sahipleri belirleniyor. Önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda, evleri yıkılan insanlarımız evlerine kavuşacak" dedi.

Bu tür felaketlerin, önceden planlanan, programlanan felaketler olmadığını ifade eden Demir, "Allah kimseye felaketi, deprem felaketini yaşatmasın. Çünkü çok zor felakettir. Ama bunlar oluyor. Bizim gücümüzle olan şeyler değil. Önemli olan depremde can kaybına uğramayacak fiziki yapılaşmayı gerçekleştirmektir. Bu eksiklikler olmuş ama artık Türkiye'de depreme dayanıklı yapılar yapılıyor. Geçmişteki dayanıksız yapılar ise dönüşüm projeleri, çeşitli programlar ile birlikte yenileniyorlar. Ancak, dünyayı
yeniden yapsanız dahi bir tane canı geri getiremezsiniz. Hükümetimiz bu konuda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor" dedi.
Kahvaltıda Milletvekili Ahmet Yeni ve İlçe Başkanı Hüseyin Dereli de konuşma yaptılar.