Bakan Akdağ Trabzon'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2010 yılında Avrupa Birliği'ne (AB) girme yolunda bir ülke olarak artık bu yargı ile Türkiye'nin yoluna devam edemeyeceğini belirterek 'Türkiye anayasal yargı reformuna şiddetle ihtiyaç duymaktadır

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2010 yılında Avrupa Birliği'ne (AB) girme yolunda bir ülke olarak artık bu yargı ile Türkiye'nin yoluna devam edemeyeceğini belirterek "Türkiye anayasal yargı reformuna şiddetle ihtiyaç duymaktadır. AK Parti olarak bunu gerçekleştireceğiz, gerçekleştirmek zorundayız" dedi.
Partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaretinde yargı sistemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Recep Akdağ, mevcut yargı sisteminin artık Türkiye'yi taşıyamaz hale geldiğini söyledi. 2010 yılında AB'ye girme yolunda bir ülke olarak artık bu yargı ile Türkiye'nin yoluna devam edemez hale geldiğini kaydeden Bakan Akdağ "Ben bir vatandaş olarak birey olarak 10 sene bekleyip de sonra adaletin tahakkuk etmesini kabul etmiyorum. Yüksek yargı organlarının tarafsızlıklarına helal getirecek ifadelerden ve fiillerden kaçınmalarını mecburi kılacak bir yargı istiyorum. Son zamanlarda yüksek yargı mensupları adeta siyasetçilerin yapacağı muhalefeti iktidara karşı yaparsa demokrasiler bunu kabul etmez. Halkın vicdanı da bunu kabul etmiyor. Türkiye anayasal yargı reformuna şiddetle ihtiyaç duymaktadır. AK Parti olarak bunu gerçekleştireceğiz, gerçekleştirmek zorundayız" diye konuştu.
"Bu nasıl olacak ?" sorusuna cevap veren Bakan Akdağ "Batılı ülkelerin ortalamasında nasıl bir yargı varsa buna yüksek yargı da dahil olmak üzere bunu yapalım, Parti kapatmalarla ilgili batıda Venedik kriterleri var, belli kriterler var. Bunları konuştuğumuz zaman birileri çıkıp bazı kalemşörler yazıp çizmeye başlıyor. 'Bu Türkiye'ye uymaz' Niye uymazmış !, 'Türkiye'de halk henüz bunu yapacak olgunlukta değil' Siz beyzadeler köşenizde yazınca oluyor da halk buna mı karar veremeyecek. Halk 1982'de Anayasa'ya karar verdi de şimdi niye karar veremeyecek? Bunlar halktan korkuyorlar. CHP halktan korkuyor. CHP şuanda aslında kendi adını inkar ediyor. Sayın Baykal sonra da çıkıp Atatürk'e sığınıyor. Baykal, yavuz hırsız misali fena halde yakalanmış durumdadır" şeklinde konuştu.
CHP Lideri Deniz Baykal'ın "Anayasa ile ilgili bir değişiklik girişimi olursa ben bunu Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğim" sözünü hatırlatan Akdağ şunları söyledi:
"Burada 2 yanlış var. Anayasa Mahkemesi'ne yasalar, Anayasa'ya aykırılığı için götürülür. Hangi değişikliğin olduğunu bilmeden sen neyi götürüyorsun ? kendince bir garanti mi görüyorsun ? Bu Anayasa Mahkemesi'ne de büyük saygısızlıktır. Bana göre çıkıp Anayasa Mahkemesi'nin bir açıklaması yapması gerekirdi. 2.'si ise Anayasa değişikliğine Anayasa Mahkemesi ne diyecek ben bunu çok merak ediyorum. Anayasa'yı değiştiriyorsun Anayasa buna müsaade etmeyecek. Refarandum'a gidildiğinde bunu halk değiştirmeyecek mi ? Ne oluyoruz 11 tane atanmış kişi halkın iradesinin üstüne mi çıkacak ? İnsanın mantığı duruyor. Bu kadar olur mu ? Hukuk ayaklar altına alınır mı ?"
Bakan Recep Akdağ, bu anayasayı değiştirmenin başta parlementodaki partilerin olmak üzere parlemento dışındaki partilerin de en büyük görevi olduğunu sözlerine ekledi.
Partisini ziyaretin ardından Bakan Akdağ, Tıp Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre ve Kültür Merkezi'ne gitti.