Aydın Efeleri Akif'i Unutmadı

Kuvayi Milliye ve Mücahitler Derneği Aydın Şube Başkanı Mustafa Yormaz, 'Ecdadımızın şehit kanlarıyla sulanan vatanımızı sonsuza kadar sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır' dedi.

Aydın Efeleri Akif'i Unutmadı
İstiklal Marşı'nın Kabulünün 89. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Mustafa Yormaz, "Tarih boyunca bağımsız yaşamış büyük milletimiz, 'yedi düvele' karşı İstiklal Savaşını verdi. Yediden yetmişe, doğudan batıya bütün vatandaşlarımız, canlarıyla, mallarıyla eşsiz bir destan yazdılar. Bu destanın, sözlü ifadesi olan İstiklal Marşımız, 12 Mart günü TBMM' inde büyük bir heyecanla kabul edildi. İstiklal Marşının kabul yıldönümünde; İstiklal savaşımıza katılan ecdadımızı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy' u rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Ecdadımızın şehit kanlarıyla sulanan vatanımızı sonsuza kadar sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.Birlik ve beraberlik içinde daha iyi günlere kavuşmak yolundaki gayretlerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

Milli şair Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı Türk milletine armağan ettiğini ve bu nedenle de bu eserini Safahat'ta yer vermediğine işaret eden Yormaz, "İstiklal Marşı, Türk milletinin Atatürk'ün önderliğinde kazandığı milli mücadelenin sembolüdür. Milli Şair Akif İstiklal Marşı'nı bu millete atfetmiş ve Safahat'ında yer vermemiştir. Akif o yıllarda şiirleri, sözleri ve sohbetleriyle halkı milli mücadeleye destek vermeye davet etmiştir. Bize emanet edilen bu kutsal vatanı hep birlikte iç ve dış düşmanlara karşı korumak bizim boynumuzun borcudur. O nedenle vatanımız üzerinde oynanan tüm oyunlara karşı çok dikkatli olmak zorundayız. Ülkemizi Ulu Önder Atatürk'ün bize hedef olarak gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için çalışmalıyız" şeklinde konuştu.