Ülker Çikolata halka açılıyor

Ülker'in sahibi Yıldız Holding kendileri için önemli olan şirketlerini halka açıyor.

Ülker Çikolata halka açılıyor
Yıldız Holding Yatırım ve İş Geliştirme Grubu Başkanı Zeki Ziya Sözen, "Daha önce Ülker Bisküvi'yi halka açtık. Kısa vadede Ülker Çikolata için de böyle bir planımız var." dedi. Borsa'da yerini alacak olan 'Ülker Çikolata' gün sayıyor.

Yıldız Holding Yatırım ve İş Geliştirme Grubu Başkanı Zeki Ziya Sözen, grup olarak 2010'a olumlu baktıklarını, 2011'in de bu yıldan daha iyi geçeceğine inandıklarını söyledi. Şirketler özelinde halka arz düşündüklerini ifade eden Sözen, Cihan'a bu konuda, "Daha önce Ülker Bisküvi'yi halka açtık. Kısa vadede Ülker Çikolata için de böyle bir planımız var. İlke olarak önemli ve büyük şirketlerimizi belli bir süreç içinde halka sunabiliriz. Ancak ana şirketimiz için böyle bir plan söz konusu değil." açıklamasında bulundu.

Ekonomik sıkıntıların gıda sektörüne fazla yansımadığını dile getiren Zeki Ziya Sözen, 2010'da, 2009'a oranla daha fazla büyüme oranı yakalayacaklarını söyledi. Global ortaklık yapmaya geçen yıl da devam ettiklerini aktaran Yıldız Holding Yatırım ve İş Geliştirme Grubu Başkanı Sözen, şu bilgileri verdi:

"Çorlu'da Gumlink'le birlikte büyük bir yatırım yaptık. Önümüzdeki süreçte holdingin sakız ve şekerleme kategorilerini bu fabrikaya nakledeceği bir yapı öngörüyoruz. İnanıyoruz fabrika, 220 milyon dolar ihracat yapacak bir üs haline gelecektir. Birkaç ay önce çay konusunda ortaklığımızı yaptık. Çay şirketi de yeni bir fabrika kuracak. Yine Ülker Hero Baby, 50 milyon adetlik mama üretimiyle Türkiye'ye hizmet vereceği gibi çevre ülkelere de ihracat yapacak. Süt şirketimiz ise Lüleburgaz'da 20 milyon liralık yatırımla 200 kişi istihdam edecek."

"İŞ ALIMLARIMIZ İSTİHDAMA 4 KAT FAZLASIYLA YANSIYOR"

Ziya Sözen, dış yatırımlarla ilgili olarak Godiva'nın 2010 yılında İstanbul'da iki yeni mağaza açacağını kaydetti. Ayrıca Ülker markasıyla 8 ülkede faaliyet yürüttüklerinin altını çizdi.

İstihdam konusuna da değinen Sözen, gıda şirketi olarak önemli boyutta istihdam yaptıklarının altını çizdi. 2009 itibarıyla şirketin toplam bordrolu çalışan sayısının 22 bin 500 olduğuna işaret etti. Bu yıl bin 400 kişiyi daha istihdama katmak istediklerini belirtti. Sözen, "Özellikle gıda yatırımları hem ham maddesinden dolayı hem de lojistiğinden ve satış pazarından dolayı bizim dışımızda en az bizdekinin 4 katı büyüklüğünde istihdam sunuyor." diye konuştu.