Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Bingöl'de

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, eşit işe eşit ücret konusunda yıllarca yapılan çalışmaların istenilen seviyeye ulaşmadığını belirterek, 'Eşit işe eşit ücret olmazsa, çalışma barışı bozulur, iş akışı yavaşlar ve istenilen verim alınamaz' dedi

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Bingöl'de
Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, eşit işe eşit ücret konusunda yıllarca yapılan çalışmaların istenilen seviyeye ulaşmadığını belirterek, "Eşit işe eşit ücret olmazsa, çalışma barışı bozulur, iş akışı yavaşlar ve istenilen verim alınamaz" dedi.
Doğu Anadolu Bölgesi ziyaretleri kapsamından karayolu ile Bitlis'ten Bingöl'e gelen Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve beraberindeki heyet Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti. Türk Sağlık Sen heyetini makamında kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, sağlık personeline verilen hakların aynısının diğer kurumlara da verilmesi gerektiğini söyledi. Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Sağlık kurumlarında döner sermaye ödenmesi nedeniyle diğer kurumlardaki çalışanlar bir yolunu bulup kurum değiştirmeye çalışıyor. Böyle olunca ehil olmayan bir çok kişi sağlık kurumuna geçerek işlerin aksamasına neden oluyor. Sağlık çalışanlarına verilen hakların diğer kurumlardaki çalışanlara da verilmesi gerektiğine inanıyorum. Tüm kurumlardaki çalışanların ücretlerin eşit olması için gerekli düzenlemelerin yapılması gerekir" dedi.
Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin eşit işe eşit ücret konusu olduğunu söyledi. Sendika çalışmaları hakkında Vali İrfan Balkanlıoğlu'na bilgiler aktaran Kahveci, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Kamu çalışanlarının yoksullukta değil, varlıkta bütünleştirilmesi gerektiğini ifade eden Önder Kahveci, "Bölgede yürüttüğümüz çalışmalar çerçevesinde bugün Bingöl'deyiz. Bitlis'ten buraya gelerek valimizi ziyaret ettik. Sağlık ve kamu çalışanlarının sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Bu çerçevede bazı ziyaretlerimizi gerçekleştirip Elazığ'a geçeceğiz. Kamu çalışanlarının en çok sıkıntı sorun yaşadıkları konulardan birisi eşit işe eşit ücret. Yani aynı işi yapan kişilerin aynı ücreti almaları. Bunu yıllardır siyasetle hükümetlerle konuşuyoruz ama bu güne kadar muvaffak olmuş değiliz. Bizim istediğimiz şudur, aynı işi yapan aynı okulu bitirmiş bilgi tecrübeye sahip kişilerin sadece kurumların adı değişti diye farklı ücret almaması gerekir. Bu şekilde olursa daha yüksek ücret veren kurumlara yığılma olur. Çalışma barışı bozuluyor, iş akışı yavaşlıyor, istenilen verim alınamaz. Bunun için bugüne kadar Türkiye'de son yıllardaki siyasi iktidarlar, hükümetlerin tamamı kamu personel rejimi yeniden değerlendirmesi çalışması yaptılar. Ancak önümüze gelen 657 sayılı kanunu değişikliğinde bugüne kadar bunu geliştirecek bir mesafe kat edilemedi. Bizi yoksullukta değil varlıkta bütünleştirmeleri gerekmektedir. Onun için bu güne kadar yapılan çalışmalarda çok ciddi netice alınamadı. Ancak 2008 yılı itibariyle yapılan toplu görüşmelerde eşit işe eşit ücret ödenmesi için bir çalışma yapıldı. Döner sermaye fon ödemesi gibi ilave ödemelerin olmadığı kurumlarda ek ödeme adı altında genel bütçeden ödeme yapılmaya başlandı. Tabi ki bu denge tazminatları günün şartlarına göre güncellenip yenilenirse eşit işe eşit ücret konusunda mesafe alınabilir" dedi.
Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve beraberindeki heyet daha sonra Sağlık Müdürlüğü'ne ziyaret etti. Heyet ziyaretlerin ardından karayolu ile Elazığ'a hareket etti.