Tarsim'den Acente Eğitimi

Tarım poliçeleri kesmeye yetkili sigorta şirketlerinin acentelerine yönelik başlatılan 'Tarsim Acente Eğitim Seferberliği' kapsamında Adıyaman'da ki acente işletmecileri bilgilendirildi.

22 Şubat-28 Mayıs tarihleri arasında 59 ilde yapılacak olan eğitim seferberliğinin 10. durağı Adıyaman oldu. Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen eğitim, Adana Bölge Koordinatörü Yaşar Bişgin tarafında verilirken, eğitime Bölge Koordinatör Yardımcıları Namık Kemal Cengizoğlu ve İrfan Alkaş'ın yanı sıra Tarım Destekleme Şube Müdürü İrfan Turan katıldı. Sistemin amacı ve yasal düzenlemeleriyle ilgili konuşan Bölge Koordinatörü Bişgin, "Acentelerin Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi, mevzuat,
çalışma usul ve esaslar ile ilgili bilgi düzeylerinin arttırılmasına katkıda bulunmak amacıyla yapılacak eğitimler, ilgili Tarsim Bölge Koordinatörlükleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Yurt çapında toplan 59 il merkezinde düzenlenecek eğitimlerden, 79 ildeki acentenin yanı sıra; bankaların genel merkezleri ve bölge müdürlükleri ile broker firmalardan personeller de faydalanmaktadır" diye konuştu.
Eğitimlerin daha önce Adana, Mersin, Karaman, Niğde, Kayseri, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gaziantep ve daha sonra Adıyaman'da verildiğini söyleyen Bişgin, Adıyaman'dan sonra Şanlıurfa, Mardin ve Batman'a geçeceklerini sözlerine ekledi.