Denizli'de Anma Programı

Denizli'de İstiklal Marşı'nın kabulünün 89. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi.

Denizli'de Anma Programı
Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törene, Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, daire Müdürleri ve davetliler katıldı. Yaşar Saniye Gemici Lisesi tarafından hazırlanan programda, Mehmet Akif Ersoy'un hayatı anlatılarak, şiirler okundu ve İstiklal Marşı'nın kabulü tiyatro gösterisi ile sergilendi. Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Mehmet Akif Ersoy'un örnek alınacak bir insan olduğunu söyleyerek, Ersoy'un edebiyatın gerçek bir temsilcisi olduğunu ve İstiklal Marşı'nın derin anlamlar ifade etmesi nedeniyle yeryüzünde diğer milli marşlardan üstün olduğunu ifade etti.Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, İstiklal Marşı'nın çok kutsal olduğunu söyleyerek, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazarken herhangi bir karşılık beklemeden yazdığını, sözlerin yaşanan destansı olaylar sonucu ortaya çıktığını belirtti.
Denizli Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin ise İstiklal Marşı'nın Milli Mücadele'nin bir özeti olduğunu, bundan sonra düşen görevin, birlik ve beraberlik içinde milli birliğin korunması ve kültürel değerlere sahip çıkılması olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim öğrencileri arası İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Üçler İlköğretim Okulu öğrencisi Gizem Türk tarafından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Pamukkale Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı
Programın sonunda ilköğretim öğrencileri arası İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci olan Gizem Türk, ikinci olan Ayşenur Çoban ve üçüncü olan Merve Gönüldeş ile ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Emine Marifet, ikinci olan Gamze Kurt ile üçüncü olan Rabia Özdemir'e protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.