Çanakkale'de Kadın Çiftçiler Yarıştı
Çanakkale'de, bu yıl yedincisi düzenlenen, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' isimli bilgi yarışmasının birincisi Lapseki Dumanlı köyü oldu.

Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü ise yaptığı konuşmada kadının önemine değinerek, kadını ihmal edilen bir toplumun asla ilerleyemeyeceğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından, ÇOMÜ Kafkas Halk Topluluğu öğrencileri tarafından Kafkas oyunu oynandı. Gelibolu Bolayır beldesi, Lapseki Dumanlı köyü, Ezine Geyikli beldesi, Biga Gümüşçay beldesi, Ayvacık Güzelköy, Yenice Kalkım köyü, Merkez ilçeden Kumkale beldesi, Bayramiç Türkmenli köyü ve Gökçeada Yenibademli köyünden katılan kadın çiftçiler birinci olabilmek birbirleri ile yarıştı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmada Lapseki Dumanlı köyü birinci olurken, Gelibolu Bolayır Beldesi ikinci, Merkez ilçe Kumkale beldesi de üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye girenlere ise çeşitli ödüller verildi. Yarışmayı birincilikle bitiren Lapseki Dumanlı köyü 14 Nisan 2010 tarihinde 9 ilin katılımıyla Manisa'da yapılacak olan bölge yarışmasına gitmeye hak kazandı.
Yarışmaya Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Belediye Başkan Vekili Belgin Akpınar ve çok sayıda davetli katıldı.
