Prof.dr. Orhan Kural Öğrencilerle Buluştu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde Kayseri'ye gelen Prof. Dr. Orhan Kural 'Yaşanabilir Çevre İçin El Ele' konulu bir konferans verdi.

Prof.dr. Orhan Kural Öğrencilerle Buluştu.
Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, doğanın kendisini katletmeye çalışan insanoğluna bütün gücüyle direndiğini belirterek, "Yaşanabilir bir çevre için hepimize büyük görevler düşüyor" dedi.
Konferansın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Belediyesi'nin çevre konusundaki duyarlılığına değinerek "Türkiye'nin ilk tıbbi atık sterilizasyon merkezi Kayseri'de kuruldu. Yeşil alanlara fazlasıyla dikkat ediyoruz. Bir köpek barınma evimiz var. Atıksu Arıtma Tesisi tüm Türkiye'ye örnek olacak boyutta. Şehir içinde de dolmuşları kaldırdık ve çevre kirliliğinin önlenmesinde önemli mesafe aldık" dedi. Durukan, Katılımlarından dolayı Prof.Dr. Kural'a Başkan Özhaseki adına bir plaket verdi.
Prof. Dr. Kural verdiği konferansta insan eliyle hızla bozulan ekolojik dengeni dünyanın sonunu getirdiğini belirterek kürklerinden para kazanma amacıyla hayvanların katledilmesi, plastik kullanımının zararları, sağlıksız beslenme ve sigaranın zararlarına varıncaya kadar pek çok konuya değinerek, "Toplumsal olaylara karşı daha duyarlı olmalıyız. Kendisini ifade edemeyen hayvanların haklarını korumaya, sağlığımız için tehlikeli sonuçlar doğurabilecek şeylere karşı duyarlı olmalıyız. Zamanımızı daha verimli işlere harcamamız gerekiyor, spor elbette çok önemli ama bunu fiili olarak kendimiz yaparsak daha güzel. Yapay gündemlere takılmamalı, boş ve anlamsız televizyon programlarına zaman harcamaktan kaçınmalıyız. Çevremizi korumalı, onu kirletmemeliyiz" şeklinde konuştu.
Zaman zaman kendisi de dahil olmak üzere salonda bulunanları anlattıkları ve izlettikleriyle hüzünlendiren Kural, aynı zamanda da esprili anlatımıyla izleyicileri kahkahalara boğdu. Ara ara salonda bulunanlara sorular da soran Prof.Dr. Kural doğru cevap verenlere kendi kitaplarından hediye etti.
Prof.Dr. Kural, konferansın sonunda salonda bulunan öğrencilere ve öğretmen ve diğer katılımcılara sigarayı bırakma ve doğal yaşamı korumaya yönelik biriçirdi.
Öte yandan gün içerisinde Kayseri'de incelemelerde bulunan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tesisleri gezen Prof. Dr. Orhan Kural, konferans öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.
Prof. Dr. Kural sohbet havasında geçen ziyarette Başkan Özhaseki'ye yayımlanan son kitabıyla birlikte daha önce çıkmış kitaplarından da hediye etti.