Fatura Bülent Arınç'a kesildi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği genel af konusunda CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, faturayı Bülent Arınç'a kesti. Okay, hedefteki ismin neden Kılıçdaroğlu olduğunu da şu sözlerle açıkladı.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan CHP Grup Başkanvekili, Ankara Milletvekili Hakkı Süha Okay; Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği ve tartışma yaratan ‘’genel af’’ konusunda; ‘’ Bülent Arınç’ın polemikler üzerinden yapılan siyaset ile beslendiği bilinen bir şey zaten. Düzgün bir cümle bu kadar saptırılabilir, resmen konuşma içinden belli yerler bilerek cımbızlanmış ve farklı manalar çıkartılmakta.’’ diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Popüler Olduğu İçin Hedef Oluyor!


‘’Kılıçdaroğlu popüler oldu ve hedef alınıyor. Her şey bu kadar açık ve ortada.’’diyen Hakkı Süha Okay; ‘’ Aslında Sayın Kılıçdaroğlu, , ‘genel af’’ı, eğer, toplumsal barışa bir katkısı ve parçası olacaksa sıcak bakılabileceğini söylemek istedi. Saptırılmış senaryolarla yapılan siyaset ve örsemelerle hiç kimse bir yere varamaz. Hele ki, bir Başbakan yardımcısı için doğru bir görüntü değil bu söylemler. ’’ dedi.

CHP Genel Başkanvekili; ‘’Darbeye destek veren ve arka çıkanlar eleştirisinde de aynı şekilde CHP hedef alındı. 12 Eylül darbesinde hapis cezaları ve kapatılma cezası başta olmak üzere en mağdur durumu yaşayan bir parti olarak, böylesine bir yakıştırma ne kadar doğrudur sorarım size. Cumhuriyeti kuran, M. Kemal’in partisi için darbe yakıştırması söz konusu olamaz’’ diye konuştu.
‘’ Habur için tepkilerimizi ve vicdanların nasıl yaralandığına, karalandığına yönelik düşüncelerimizi defalarca belirttik. Gensoru gündeminde Sayın Kılıçdaroğlu ile bakanların , müsteşarların, savcıların da bulunduğu bu sınır kapısı hadisesi için birlikteydik’’ sözlerini kaydetti..

‘’Önce Affet, Sonra Terör Bitsin’’ Olmaz!

.’’Önce affet sonra terör bitsin olmaz’’ diyen, Hakkı Süha Okay; ‘’Önce terör bitecek, silahlar inecek. Birikmiş kin ve nefret duyguları bir kenara bırakılacak, geçen süre içinde şartlara bakılacak ve toplumsal kaynaşmaya yönelik bir gidişat söz konusu ise ‘genel af’’ o zaman düşünülebilir:’’ sözlerini kaydetti.

Tasarı Arkasına Saklanmış, Yeniden Yargılanma Yasası!

Gün içinde saat11.00 gibi Adalet Bakanı ile taş atan çocuklara yönelik tasarı için görüşme yapılacağını söyleyen Hakkı Süha Okay,’’ Öcalan’ın yeniden yargılanmasına ilişkin, tasarı arkasına saklanan bu yasa ya çıkartıldı, ya da rötüşlendi. İnşallah arkasında saklanmış bir şey yoktur.’’ diye konuştu.

Yargıyı da Teslim Alacağım Kardeşim!

Hakkı Süha Okay; ‘’ Şu anayasa değişikliği kabul edilsin şeklinde bir dayatılmayı kabul etmemiz mümkün değil, amaçları yargıyı resmen ele geçirmek. Yasama, yürütme ve hatta futbol federasyonu bile AKP tarafından teslim alındı. ‘Yargıyı da teslim alacağım kardeşim’ diyorlar şimdi de. Her şey, bu kadar açık ve ortada. ‘’dedi.

YSK’ya, Takılırlar, Belki 17 Temmuz’u da Geçer!

CHP Genel Başkanvekili;‘’Eğer bu hükümet en kısa sürede, istediği şekilde bir referandum ve anayasa değişikliği yapamazsa güven oyu da alamaz duruma gelir. Zaten sonunda YSK’ya takılır ve bir sene kullanamama gibi bir engel yüzünden de belki de 17 Temmuz’u da geçer bu süre. Türkiye’de ilk defa referanduma gidilmiyor ki. İnişte olanların referanduma başvurarak, baş aşağıya çakıldıklarını daha önce de gördük’’ dedi. .

Baştan Söyledik, Teklif Bile Edemezsiniz Diye!


Hakkı Süha Okay;‘’Biz CHP olarak daha en başından, anayasalarda kurucu idarelerin dayandığı bazı temel değerlerin, Cumhuriyetin nitelikleri olan demokrasi, laik ve Hukuk devleti olma gibi kırmızı çizgilere parmak basacağımızı söyledik. Kapatma davasında, anayasanın 2. maddesine aykırı olan taleplerinin teklifinin bile söz konusu olamayacağını ve anayasa mahkemesine gideceğimizi söyledik. Ne oldu, anayasa mahkemesi de aynı şekilde karşılık verdi.’’ diyen Hakkı Süha Okay; HSYK, kuvvetler ayrılığı ilkesi ihlali, mayınlı araziler ve belediye yasasında da aynı şekilde, en baştan peşin peşin söyledik. Belediye seçimlerini kendileri aldı ama neyse ki yasalara dayanan doğru gidişatı koruduk’’ diye konuştu.