Berlin'de Tülin Şahin'li Tanıtım

Türkiye, Berlin Uluslararası Turizm Fuarı (ITB)'nda tanıtım çalışmalarını en üst düzeye çıkardı.

Berlin'de Tülin Şahin'li Tanıtım
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin tanıtım yüzü olarak lanse edilen manken Tülin Şahin ile birlikte Berlin ITB'deki tüm Türk standlarını tek tek gezdi.
Türkiye'nin partner ülke olarak yer aldığı dün başlayan fuara Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanı sıra çeşitli illerin valilileri ile çeşitli ilçelerden kaymakamlar ve belediye başkanları katıldı. Partner ülke Türkiye'nin bakanlığa ait 3 bin 200 metrekare stantta temsil edildiği fuarda 110 Türk kuruluşu da ayrı stant açarak bir rekora imza atıldı. 187 ülkenin katıldığı fuarda partner ülke olan Türkiye'nin reklamları Berlin'in sokaklarını da donatıyor. Türkiye'nin özellikle kültürel zenginliklerine vurgu yapılan söz konusu bu tanıtımlar için Türkiye 1 milyon euro'luk bir bütçe kullanıyor. Ayrıca, Türk turizmciler Kapalıçarşı'dan Kız kulesine, Kapadokya'dan Efes'e kadar Türkiye'nin farklı turizm zenginliklerini Almanya'ya taşıdı. 2010'da 5 milyon Alman'ın tatili Türkiye'de geçirmesi beklenirken, fuarın konuk ülkesi olması nedeniyle Berlin sokakları Türk bayrakları ve Türkiye tanıtımlarıyla donatıldı ve dünya turizm sektörünün dikkati Türkiye'ye çekildi.

Bu arada, fuarın galası, açılışı ve ilk gününden itibaren büyük tanıtım için büyük çaba gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin tanıtım yüzü olarak Berlin'e getirdiği manken Tülin Şahin ile birlikte hem bakanlığın standını hem de fuardaki 110 Türk standını tek tek gezdi. Manken Tülin Şahin, Berlin'deki tanıtım çalışmalarının içerisinde bulunmaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, "Çok başarılı tanıtım çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaların içerisinde olmak ve Türkiye'nin
tanıtımına katkı koymak beni son derece mutlu etti" dedi.