Aydınlı Kadın Çiftçiler Yarıştı

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından tüm yurtta gerçekleştirilen 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' yarışmasının Aydın elemeleri tamamlandı.

Aydınlı Kadın Çiftçiler Yarıştı
Aydın merkez ve 16 ilçenin yarıştığı ve oldukça çekişmeli geçen yarışmalara Aydın Merkez adına yarışan Nur Gökbel, Serpil Yılmaz Aydın il birincisi oldular.
Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin kendilerine olan güvenlerini arttırmak, sosyal aktiviteler de bulunmaları sağlamak, yapılan eğitim çalışmalarının sonuçlarını görmek ve tarımsal konulardaki bilgilerini ölçmek amacıyla Aymendo Tesislerinde yapılan yarışmaya 17 gurupta 34 bayan katıldı.
Yarışma öncesi konuşan Aydın Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, tarımın ve bilinçli üretimin önemine değinerek, Tarihten bu yana her zaman üretime katkıda bulunan Türk Kadının bilinçli olmasının öneminden söz etti. Yarışmalar hakkında bilgi veren Muhsin Temel, yapılan il birinciliği yarışmasında birinci olan gurubun 14 Mayısta Manisa'da yapılacak olan bölge finallerinde Aydın'ı temsil edeceğini belirtti.
Yarışmaya Aydın'ın 16 ilçesinden ve Aydın merkezden ikişer bayan katıldı. İnsan sağlığı, hayvan sağlığı, temizlik, tarım gibi konulardan oluşan 15 sorunun sorulduğu yarışmada Aydın Merkez adına yarışan Nur Gökbel ve Serpil Yılmaz birinci, Karacasu adına yarışan Şennur Öztürk ve Zekiye Altış il ikincisi ve Söke adına yarışan Hafize Tarakçı ve Asiye Batçı üçüncü oldular.
Yarışmaya, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Aydın Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, Aydın Ziraat Odaları Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, ve çiftçiler katıldı.
Yarışma sonunda birinci olan bayanlara ikişer adet çeyrek altın, hediye paketi ikincilere ve üçüncülere birer adet çeyrek altın ve hediye paketi hediye edildi. Dereceye girenler hediyelerini protokol üyelerinin elinden alırken, dereceye giren yarışmacılar ve protokol günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.