Pazarlar Tanıtım Atağında

Kütahya'nın Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, ilçesini kiraz, vişne ve elmada dünya markası yapmak için çıktığı tanıtım turuna egeden başladı.

Pazarlar Tanıtım Atağında
İzmir de yazılı ve görsel medyaya ziyaretlerde bulunan Pazarların iki dönemdir başında bulunan AK partili Belediye Başkanı Ahmet Torun, 3 bin 700 nüfuslu dünyanın en kaliteli kiraz, vişne ve elmasının yetiştirildiği şirin ve mütevazı ilçesini tüm dünyaya tanıtmak istediğini söyledi. İklim, toprak yapısı ve yeraltı sularındaki minerallerin özellikleri nedeniyle bölgesinde yetişen kiraz, vişne ve elmanın lezzet ve aromasının dünyanın hiçbir yerinde yetişen kiraz, vişne ve elmalara benzemediğini vurgulayan Torun, bu özelliklerinden dolayı Türkiye'nin kiraz ve vişne borsasının her yıl Temmuz ayında ilçesinde kurulduğunu ve Pazarların kiraz, vişne ve elmasının tüketiciler tarafından el üstünde tutulduğunu söyledi.

"EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ"
Türkiye'de İller Bankası'na borçlanmak suretiyle ilçesine 1 milyon 300 bin liraya Meslek Yüksekokulu yaptıran tek ilçenin Pazarlar olduğunu anlatan Torun, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürlüğü tarafından ilçesine yaptırılan Soğuk Hava Entegre Tesislerinin de üreticilerin ürünlerini değerlendirmeleri açısından çok önemli bir tesis olduğunu kaydetti.
Pazarları tüm dünyaya tanıtmak için atağa geçtiklerini ifade eden Torun, ilçesini tanımak ve konaklamak üzere gelecek yerli ve yabancı turistlere de ev sahipliği yapmaya hazır olduğunu bildirdi.