Konya'da Sebze Ve Meyve Halinde Yangın

Konya'da Karatay Sebze ve Meyve Hali'nde elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımların boş tahta ve plastik kasalarının tutuşturması sonucu yangın çıktı.

Konya'da Sebze Ve Meyve Halinde Yangın
Konya'da Karatay Sebze ve Meyve Hali'nde elektrik tellerinden sıçrayan kıvılcımların boş tahta ve plastik kasalarının tutuşturması sonucu yangın çıktı. Yangın, itfaiyenin kısa sürede müdahalesi sonucu büyümeden kontrol altına alındı.
Yangın, dün akşam saat 21.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Konya-Karaman karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karatay Sebze ve Mevye Hali'nde çalışan komisyoncular Mevlet Aydın ve Rüştü Papağan'a ait boş tahta ve plastik kasalarının tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşların ve hal çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine Büyükşehir Belediyesi ile Karatay ve merkez ilçe belediyelerine ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına birçok bölgeden müdahale eden
itfaiye, aleler içinde kalan kasaları söndürmek için çalıştı. Kasaların üstünden geçen elektrik kablolarının alevler nedeniyle kopması üzerine MEDAŞ yetkilileri tarafından elektirik akımı kesilerek önlem alındı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından yangın, diğer kasalara ve depolara sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın haberi üzerine hale gelen çalışanlar, yangında zarar görmeyen kasaları güvenli bir bölgeye taşıdı.

GÖRGÜ TANIKLARI: ''YANGIN ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKTI''
Kasaların gelişi güzel konulduğunu söyleyen hal esnafından İsmet Ülker (55), "Hal esnafının borçlusu alacaklısı var. Yangın kundaklama sonucu da çıkmış olabilir. Burada bir düzensizlik var. Biz depo istemiyoruz. Yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını istiyoruz" diyerek sitemde bulundu.

Yangının kasaların üstünden geçen elektrik tellerinden çıktığını evinden gördüğünü iddia eden Ramazan Çıkar (62), "Evde oturuken kablolar birbirine çarptıktan sonra alev aldı. Daha sonra kasaları tutuşturdu. Alevler bizim eve kadar ulaştı. Bahçede bulunan ağaçlar zarar gördü. Çok korktum" şeklinde konuştu.

Halde işçi olarak çalışan görgü tanıklarından Ahmet Atasavun (52) ise, elektrik tellerinin rüzgarla birlikte birbirine çarpması sonucu alevlerin kasalarını üzerine düştüğünü ve sonrasında yangın çıktığını ileri sürdü.
Yangından kısa bir süre sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, "Karatay Hael Kompleksi'ndeki yangın itfaiyemizin müdahalesiyle ve vatandaşlarımızın desteğiyle kısa bir sürede söndürüldü. Sanıyorum 25 dakika içinde kontrol altına alındı ve hasar büyümeden önlenmiş oldu. İki hal esnafının boş kasalarının yangındığını gördük. Bir miktar zarar ziyan var. Bunlarla ilgili hasar tespit çalışması ve yangının çıkış nedeniyle ilgili de emniyet
müdürlüğümüzün çalışmaları devam ediyor. Yangın, büyümeden kontrol altına alındığı için bir yerde Cenabı Allah'a şükrediyor, geçmiş olsun diyorum hal esnafına" dedi.

Akyürek, "Karatay halindeki bu yangın merkez haldeki geçtiğimiz yıllardaki büyük yangını akla getirdi ama o derece burada büyümeden halledilmiş oldu. Bu dönemde, kasa ve depo güvenliği ile diğer konularda yeni hal yasasına uyumlu bir hal birleştirmeyi mutlaka gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden soğutma çalışmalarının ardınan yapılan incelemede yangının, kasaların üzerinden geçen elektrik tellerinden kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Yangında, yaklaşak bin adet kasanın yandığı ve büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği öğrenildi.
Öte yandan, 1 Haziran 2001 tarihinde ve son olarak 2 Ağustos 2009 de merkez Selçuklu ilçesi Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali'nde boş kasaların bulunduğu depolarda yangın çıkmıştı. Her iki yangında çok sayıda depo kül olmuş ve milyonlarca TL'ye yakın maddi hasar meydana gelmişti.