Kamyon TSK'ya teslim edildi

Rutin mühimmat sevkiyatı için kiralandığı ortaya çıkan kamyon, emniyetten ayrıldı.

Başkent Ankara'da, akşam saatlerinde Emniyet tarafından yapılan bir operasyon haberi hareketli saatler yaşanmasına neden oldu.

Alınan bilgiye göre 155 Polis İmdat Hattı'na gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Man marka 06 BJ 9915 plakalı beyaz, üzeri mavi brandayla kaplı kamyonu durdurarak arama yapmak istedi.

Durdurulan kamyonun içerisinden yüklü miktarda silah ve patlayıcı madde bulundu. Operasyonun ihbar üzerine yapıldığı açıklandı. Durdurulan kamyon polis tarafından inceleme altına alındı.

KAMYONDAKİLER ASKER ÇIKTI


Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi'nin operasyonunda durdurulan kamyonun, mühimmat sevkiyatı yapan TSK'ya ait bir araç olduğu, rutin bir işlem gerçekleştirildiği ve kamyonun içindeki personelin görev kâğıtlarının olduğu ifade edildi.

Özel Yetkili Savcı'nın olay yerine hareket ettiği, bomba imha ekiplerinin de incelemelerde bulunacağı haberlerinin hemen ardından, konuyla ilgili Genelkurmay kaynaklarından bir açıklama geldi.

Gölbaşı'nda polis ekiplerinin durdurduğu kamyonetten çıkan mühimmatın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğu açıklandı. Kamyondakilerin asker ve ellerinde görev kağıtları olduğu belirtildi.

900 EL BOMBASI

Patlayıcı yüklü kamyonda 900 adet el bombası olduğu iddia ediliyor. TSK tarafından kiralandığı belirtilen araç, savcılık incelemesinin ardından yoğun güvenlik önlemleri arasında Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

SERİ NUMARALARI VAR


Muğla İl Jandarma Komutanı " Ankara'da durdurulan kamyon TSK'ya ait. Rutin gönderilen muhimmat, üzerinde seri numaraları var " dedi.

Ankara'da ihbar üzerine durdurulan mühimmat yüklü kamyonun bağlı olduğu şirketin sahibi Metin Karaoğlu, sürekli olarak askeriyeyle çalışan bir şirket olduklarını, mühimmat taşıma işinin ihale usulüyle aldıklarını, mühimmatın içeriğinden haberleri olmadığını söyledi.
Akşam saatlerinde bir ihbar üzerinde durdurulan silah ve mühimmat yüklü olduğu belirtilen kamyonun bağlı olduğu şirketin sahibi Metin Karaoğlu, yaptığı açıklamada komutanların kendisini arayarak aracın gelmediğini söylediğini ifade ederek, olayı o sırada televizyondan öğrendiğini anlattı. Taşeron firma olduklarını belirten Karaoğlu, sürekli olarak askeriyeyle çalışan bir şirket olduklarını, mühimmat taşıma işinin ihale usulüyle aldıklarını söyledi. Karaoğlu, ''Aracımız Bodrum Gülle'ye yük götürdü oradan
da yük getirdi. Mühimmatın ne olduğunu bilmiyoruz. Araçta 1 şoför ve 1 araç komutanı var. Onların da görev kağıtları var. Olayın ardından şoförle görüşemedim, şarjı bitmiş, araç komutanı ise telefonlarıma cevap vermedi. Görüştüğüm komutanlar olayın bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu, emniyetteki işlemlerin ardından aracın birliğe gideceğini söyledi'' dedi.

KAMYON TSK'YA TESLİM EDİLDİ

Askeri yetkililerin de gelmesiyle birlikte Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde araçla ilgili inceleme başlatıldı. Uzun süren incelemenin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılan kamyon, saat 02.30 sularında, yoğun güvenlik önemleri altında, askeri konvoyla Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı birliğe giriş yaptı.