Kadınlar Pozitif Ayrımcılık İstedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ortaklaşa hazırlanan 'Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen üçüncü panelde 'Kadın Emeğinin Değerlenmesinde Yerel Yönetimler ve Devletin Sorumlulukları' konusu ele alındı

Kadınlar Pozitif Ayrımcılık İstedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ve Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ortaklaşa hazırlanan "Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen üçüncü panelde "Kadın Emeğinin Değerlenmesinde Yerel Yönetimler ve Devletin Sorumlulukları" konusu ele alındı.
Kültürpark 4 No'lu holde gerçekleştirilen paneli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Türkan Miçooğulları, EKAM Müdürü Prof. Dr. Belgin Hoşsu, kadın sivil toplum örgütleri temsilcileri, meclis üyeleri ve çok sayıda İzmirli kadın izledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Güler Tunçoku'nun yönettiği panele, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmacı olarak katıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Güler Tunçoku, kadınlar için pozitif ayrımcılık istediklerini ve bunda da haklı olduklarını söyleyerek, "Yıllardır ihmal edilmiş kadınlara fırsat önceliği tanınması gerekiyor. Fırsat eşitliğine ulaşabilmek için de, fırsat önceliği ve pozitif ayrımcılık istiyoruz" dedi.
İzmir'in ciddi bir süredir sosyal demokrat belediye başkanları tarafından yönetildiğine dikkat çeken Tunçoku, "İzmir'de kadın ile yerel yönetim arasında bir güven zemini oluşmuş durumda. Bu İzmirli yöneticilerin kadına ve emeğine verdiği değer, kadına sunduğu imkan, sağladığı fırsat önceliği ve ekonomik açıdan güçlenmesi için verdiği destekle oluştu. Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun kadın emeğine sunduğu imkanlar çok önemli" dedi.
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de Seferihisar Ulamış'ta ilk semtevini hizmete aldıklarını ve kooperatiflerini kurduklarını belirterek önümüzdeki günlerde Seferihisarlı kadınların salyangoz üretimine başlayacaklarını açıkladı. Soyer, kadın emeği ürünlerin değerlenmesi için önümüzdeki günlerde eski zamanlarda olduğu gibi sefertasları içinde evlere servis yapan ve anında tüketime yönelik "sefertası lokantalar zincirini" de yaşama geçireceklerinin altını çizdi.