Gümüşsu Belediyesi Tarıma Da El Attı

Kütahya'nın Simav İlçesine bağlı Gümüşsu beldesinin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Adıgüzel, gelirlerini artırmak için tarım yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Gümüşsu Belediyesi Tarıma Da El Attı
Beldenin Mandıra mevkiindeki 340 dekarlık bozuk ormanlık alana 5 bin 800 adet ceviz fidanı dikmek için çalışma başlattıklarını anlatan Adıgüzel, Özel Ağaçlandırma Projesi kapsamında 49 yıllığına Simav Orman İşletme Müdürlüğü'nden kiraladıkları araziye fidan dikmek için kış mevsiminin bitmesini beklediklerini söyledi.
Ceviz fidanlarının yaklaşık 5 yıl sonra meyve verir duruma gelmesiyle belediyenin gelirlerinde önemli artışlar yaşanacağını ileri süren Adıgüzel, proje sayesinde bir yandan beldesinin yeşille iç içe olmasını sağlarken bir yandan da erozyona karşı kendi çaplarında önlem almayı planladıklarını kaydetti.