EDP lideri Halis konuştu

EDP Genel Başkanı Ziya Halis: Biz bütün inançların partisiyiz.

EDP lideri Halis konuştu
Partisinin tanıtım toplantısında konuşan Eşitlik Demokrasi Partisi(EDP) Genel Başkanı Ziya Halis, EDP’nin, SHP, Yeni Sol Hareket ve Alevi Bektaşi Federasyonu olmak üzere bu üç yapının çalışmalarıyla bir araya geldiğini söyledi.

Halis, 13 Mart’ta yapılacak kurultayda ise, SHP ile birleşeceklerini ifade etti.

Amaçlarının barajı aşmak değil, ülkeyi yönetmek olduğunu söyleyen Halis “Hiçbir partinin türeve değiliz” dedi.

ALEVİ PARTİSİ OLMAYACAĞIZ

Alevi partisi olmadıkların da söyleyen Halis, konuşmasın şöyle sürdürdü; "Biz bütün inançların partisiyiz. Eğer Alevi kimlikli bir genel başkan olduğum için böyle bir yorum söz konusu olacaksa, onu da şiddetle reddediyorum. Bir kişinin etnik yapısı ne olursa olsun bunun siyasi yaşamla ilgisinin önemli olmadığını düşünüyorum. Biz her mezhebin partisi olacağız, biz Türkiye partisi olacağız"

PARTİ İÇİ DEMOKRASİYE VURGU YAPTI
Halis, Türkiye’deki solu, sağı bütün partilerin "lider partileri" pozisyonunda olduğunu ifade ederek, parti içlerinde demokrasinin olmadığını iddia etti. EDP’nin en önde gelen farklarından birinin de yönetim anlayışı olacağına vurgu yapan Halis EDP önce kendi içinde demokrasiyi yaşayan bir parti olacak” dedi.

Tüzüğe göre bir kişinin üç sefer başkan seçilebileceğini de ifade eden Başkan Halis, başarısız olursa koltukta oturmayacağını da sözlerini ekledi.

AF KÜRT SORUNU İÇİN ŞART

EDP iktidarında Kürt sorununun olmayacağını da söyleyen Halis, “Bunun şu anda çözmeye çalışan yapıların hiç birinin samimiyetine inanmıyoruz. Bu sorunu çözmenin en önemli yolu buna inanmaktır, bunu istemektir. Diyalog bu konudaki en önemli araçlardan biridir. Ayrıca, şiddetin, silahların susturulması, dağdan ova inilmesi, topluma entegrasyon olması için bir genel affın gerekli ve zorunlu olduğuna inanıyoruz" dedi.

UFUK URAS YOK

Ufuk Uras’ın BDP’de siyasete devam etitğini söyleyen Halis listeyi ise şölyle açıkladı
"Hüseyin Ergün-SHP Genel Başkanı, Ali Balkız-ABF Genel Başkanı, Saruhan Oruç-Yeni Sol Hareket, Zübeyde Kılıç-Eğitim-Sen Genel Başkanı, Fevzi Gümüş-Pir Sultan Abdal Denekleri Genel Başkanı, Sami Evren-KESK Genel Başkanı, Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu, Prof. Dr. Semih Bilgen, Eski Milletvekilleri; Şahin Ulusoy, Salman Kaya, İbrahim Gürsoy, Celal Kürkoğlu, Doç. Dr. Ferdan Ergut, Av. Kazım Genç, Necdet Saraç-Yazar, SHP Genel Başkan Yardımcıları; Berat Sancar Yücel, Deniz Çakır, Faruk Alpkaya, İsmail Yılmazer, Şahabettin Özarslaner-SHP Genel Sekreteri, Metin Arslan-Tekel İşçisi, Dr. Servet Demir, Av. Muharrem Aktaş, Av. Necati Yılmaz, Doç. Atila Erdem, Güngör Aydın-Emekli Vali, Doç. Dr. Mesut Yeğen, Doç. Dr. Feza Arslan, Oktay Kandemir-İşçi, Mahmut Kotan-Doğu Beyazıt Eski Belediye Başkanı."