'Deprem Dede', Deprem Bölgesinde

Deprem Dede olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, deprem bölgesi Elazığ'a ziyarette bulundu. Karakoçan ilçesine bağlı Okçular köyüne gelen deprem uzmanı Işıkara, çadırları ziyaret etti.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Işıkara, köy evlerinde de yapısal dönüşümün şart olduğunu söyledi. Işıkara, deprem beklenen başka bölge olup olmadığı yönündeki soruya ise "her zaman her yer için deprem ihtimali var. Kerpiç evler hep yıkılmış. Ben her zaman diyiyordum takip ettiğim Yedisu fay hattı var. Ben her zaman diyiyordum bu fay hattı bir gün kırılacak ve 7 şiddetinde bir deprem olmasını bekliyorduk. Bundan sonra gerekli tedbirleri almamız gerekiyor ve Türkiyenin her yerinde deprem olabilir"
cevabını verdi.

'Deprem dede' Işıkara'nın köylü bir dede ile sohbeti ise herkesin dikkatini çekti. Yaşlı köylünün, deprem hatıralarını dinleyen Işıkara, hayvanların depreme karşı duyarlı olduğunu ifade etti.