BDP 311. madde konusunda ısrarlı değil

CHP grubunun ardından 'Taş atan çocuklar'la ilgili tasarı kapsamında BDP grubunu da ziyaret eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin, konuyla ilgi BDP'nin görüşlerini aldıklarını söyledi.

BDP 311. madde konusunda ısrarlı değil
Görüşmede BDP, tasarının Adalet Komisyonu gündemine tekrar girmesine destek olurken CHP’nin Abdullah Öcalan’a yargılama yolunu tekrar açacağı düşüncesiyle karşı geldiği Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 311’nci maddesiyle ilgili düzenleme konusunda ısrar etmeyeceğinin sinyalini verdi.

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte BDP grubunu ziyaret eden Ergin, BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ile bir görüşme yaptı. 30 dakika süren görüşmeye bazı BDP vekillerinin de katıldığı gözlemlendi.

Ziyaretten sonra soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin "Taş atan çocuklar" olarak adlandırılan tasarı ile ilgili olarak BDP’nin ve eleştirilerini dinlediklerini söyledi. BDP’nin tasarının komisyonda görüşülmesi için destek verdiğini de belirten Ergin, yapılan eleştirileri de not aldıklarını belirtti.

Mevcut tasarıda değişikliğe gidilip gdilmediği sorusunu da cevaplayan Bakan Ergin, “Bizim getirdiğimiz yeni bir çalışma yok. Adalet Komisyonunda bulunan tasarı ile ilgili gruplarımızın görüşünü, eleştiri ve önerilerini alıyoruz. Bu konuda her türlü ön yargıdan uzak, Adalet Komisyonunda bir çalışma yapılmasını öneriyoruz. Bu önerimize de gruplardan samimi destek aldığımızı ifade etmeliyim. Gruplarımızın belli çekinceleri, talepleri var. Bunları da elbet değerlendiririz. Komisyonda bu yönde çalışmaların yapılması, Türkiye'nin gündeminde çözüm bekleyen bu önemli konuya ilişkin bizi umutlandırıcı bir netice oluşturuyor” dedi.

BDP grubunun tasarıya ilişkin çekincelerinin olduğu hatırlatılması üzerine Ergin “Bu tasarıda getirilen düzenlemelerin, bu haliyle çocukların konumunu tam iyileştirmeyeceği, kısmi iyileştirmeler olduğu yönünde eleştirileri var. BDP, bunları komisyon çalışmaları esnasında gündeme getirecektir. Diğer grupların talepleri gibi, bu talepler de değerlendirilecektir. Ama belli bir ortak noktaya ulaşacağımız kanaati bende hakim” dedi.

BDP 311 DE ISRAR ETMEYECEK

BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata ise görüşmenin ardından yaptığı açıklamada Bakan Ergin’le yaptıkları görüşmede, “Kısmi iyileştirmeler toplumun değişik kesimlerinin talepleri karşısında yetersiz kaldı, mevcut örgütlerin, değişik hukuk otoritelerinin ve baroların’ önerilerinin alınması gerekiyor. “Kişiye özel yasa çıkarılamayacağı Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Ceza hukukumuzun temel prensiplerinden biridir. Çocuklarla ilgili yasamız gündemdeyken bu tür polemiklere çekilmesini doğru bulmuyoruz” dedi.

Bakan Ergin görüşmede parlamento çatısı altında iktidarın ve muhalefetin dahil olduğu doğru çözümlerin bulunmasından yana olduklarını söyledi.