Yüksek Okul İçin Hayırsever Aranıyor

Köyceğiz Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin düzenlediği 'Köyceğiz'e Yüksek Okul Kazandırılması İçin' istişare toplantısı çok sayıda Köyceğizlinin katılımıyla Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda yapıldı

Yüksek Okul İçin Hayırsever Aranıyor
  Köyceğiz Yüksek Öğretim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği ' nin düzenlediği " Köyceğiz ' e Yüksek Okul Kazandırılması İçin " istişare toplantısı çok sayıda Köyceğizlinin katılımıyla Halk Eğitimi Merkezi Salonu ' nda yapıldı .
Toplantıya ; Köyceğiz Kaymakamı İ . Halil Çomaktekin , Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay , Toparlar Belediye Başkanı Kamil Ceylan , İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü , Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof . Dr . İbrahim Yokaş , Köyceğiz İl Genel Meclisi Üyeleri , Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve Köyceğizliler katıldı .
Dernek Başkanı Muharrem Özçakır açılış konuşmasında ; " Muğla Üniversitesine bağlı Su Ürünleri ve Bahçe Ziraat Yüksek Okulumuz kağıt üzerinde açılmasına rağmen , bir türlü ilçemizde bina problemini çözemediğimiz için , Ortaca Meslek Yüksek Okulu ' nda öğrenime devam ediyor . Biz dernek yöneticileri , Kaymakamlıktan , belediyelerden , esnaftan ve hayırseverlerden destek bekliyoruz , ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için çocuklarımızın daha verimli öğrenim görmeleri amacıyla mutlaka bina sorununu hallederek , Yüksek Okulumuzu ilçemize getirmeliyiz . Toparlar Beldesi ' nde 450 dönüm arsamız var , buna rağmen bina yapacak hayırseverlere ihtiyacımız var , yoksa hazineden sağlanan bu yerimizde elimizden gidecek " dedi .
Belediye Başkanı Salih Erbay ise ; " Bu güne kadar yapılan toplantılar hep boş çıktı . Hep birlik olup , üniversitenin Köyceğiz ' de bina yapım çalışmalarını yapmalıyız . Bu tek kişi ile olacak bir iş değildir . Köyceğiz ' de bulunan hayırseverlerin bizlere destek olmasını istiyoruz " açıklamasında bulundu .
Toplantıya katılan İlçede esnaflık yaptığını belirten bir esnaf ise ; " Ben ilçemizde 40 yıllık esnaflık yapmaktayım . Ben bildiğim bileli Köyceğiz değişmedi . Burada açılacak olan bir üniversite veya TOKİ Köyceğizin çehresine değiştirecektir . Burada esnaflık yapan vatandaşlarında gelirlerinde artış olacaktır . Bu fırsatı kaçırmamalıyız . Birlik olup üniversite binasının yapma çalışmalarını başlatalım " dedi .
Toplantıda , Dernek ve sivil toplum kuruluşlarından üyelerle bir komisyon kurularak Ankara nezdinde çalışmalar yapılması gerektiği kararına varıldı .