Yabancı Öğretmenler Sakarya'da

Avrupa Birliği (AB) Comenius Hayat Boyu Öğrenme Projesi kapsamında İspanya, İtalya, Portekiz, Yunanistan ve Polonya'dan yabancı öğretmenler Sakarya'ya geldi.

Yabancı Öğretmenler Sakarya'da
Sakarya'ya gelen misafir eğitimciler Vali Hüseyin Atak ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'yı ayrı ayrı ziyaret etti. Tarihi yapılarda astronominin etkisinin araştırılması konusundaki proje çalışması için ilimize gelen Avrupalı eğitimciler Beşköprü (Justinianus) ve Taraklı Yunus Paşa Camisi'nde incelemelerde bulunacaklar. Işık Lisesi Müdürü Bülent Yavuz ve Proje Koordinatörü Mehmet Karakız'ın ev sahipliğinde Vali Hüseyin Atak ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı'yı ziyaret eden misafir öğretmenler ilimizi çok beğendiklerini söylediler.
Avrupalı eğitimcileri makamında kabul eden Vali Hüseyin Atak, uluslararası kültürel alışverişin sağlandığı proje gezilerinin önemine işaret ederek, bu sayede tüm dünya ülkeleri arasında dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin kuvvetlendiğini söyledi. Yaklaşık iki yıldır sürdürülen proje kapsamında sırasıyla İspanya, İtalya, Portekiz, Yunanistan ve Türkiye'de bir araya gelen eğitimciler projenin kapanış toplantısını haziran ayında Polonya'da gerçekleştirecekler. İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz ve Polonya'dan Türkiye'ye gelen misafir eğitimciler bir hafta süreyle Sakarya'da kalacaklar.