Varsak'ta Çalışmalar Devam Ediyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, gerçekleştirdikleri asfalt, park hizmetiyle, peyzaj çalışmaları ve prestij projelerle Varsak'ı Antalya'nın banliyösü yapmak istediklerini belirtti.

Varsak'ta Çalışmalar Devam Ediyor
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Varsak Karşıyaka Mahallesi'nde Gümüşseli Sitesi'nde vatandaşlarla sohbet toplantısında bir araya geldi. 11 ayda gerçekleştirilen hizmetleri anlatan Başkan Tütüncü, "3 binden fazla vatandaşın tapu çözümünü gerçekleştirdik. Prestij projelerinin hazırlık aşamalarını tamamladık. Önümüzdeki günlerde bu projeleri ilçeye kazandırmaya başlayacağız. 84 kilometresi sıcak asfalt, 52 kilometresi sathi kaplama olmak üzere 136 km asfalt çalışması yaptık. 9 ayda yaptığımız 84 kilometre sıcak asfalt, 13 yıllık asfalt çalışmasına eş değerdedir. 40 bin metrekare parke kaldırım, 122 bin metrekare yeşil alanı ilçeye kazandırdık. 60 okulun, 65 caminin çevre düzenlemesini yaptık. 15 yılda yapılan kültürel ve sanatsal faaliyeti 11 ayda gerçekleştirdik. 5 ayrı noktada açtığımız AKMEK ile 2 binden fazla kişiye, ücretsiz meslek ve sanat eğitimi veriyoruz. 7 ayrı noktada açtığımız Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursu ile okullarında başarılı 3 bin öğrenciye ücretsiz dershane hizmeti veriyoruz" dedi.
Başkan Tütüncü, Varsak'ı Antalya'nın banliyösü yapmak istediklerini belirterek, şu ana kadar 70 kilometre asfalt, 6 park çalışması yaptıkları bölgedeyi, park, yol, meydan ve imar sorunun çözümü ile Antalya'nın güzel bir semti haline getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.
Aralık 2011'de Varsak'ta asfaltsız 1 metrekare yol kalmayacağını söyleyen Başkan Tütüncü, "Alt yapısı tamamlanan, evsel bağlantıları gerçekleşen caddelerde ve sokaklarda da asfalt çalışmamız devam ediyor. Kanalizasyon çalışması yapılan yerlerde yağmur yağdığı zaman yolda çökmeler oluyor. Bu nedenle yolun oturması için bazı yerlerde sathi kaplama asfalt çalışması yaptık.Sathi kaplama yaptığımız yolların daha sonra sıcak asfalt kaplamasını gerçekleştireceğiz. Açılmayan yolların açılmasıyla ilgili planlama çalışmasını yaptık. Açılacak yolların asfaltlanmasını yaptıktan sonra Varsak'ın çehresi değişecek. Asfalttan sonra refüj ve peyzaj çalışmalarına başlayacağız. Böylece Varsak, Işıklar Caddesi gibi güzel bir yerleşim yeri haline gelecek" dedi.