Trabzon'da 'Girişimcilik' Haftası

'Girişimcilik Haftası' kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından organize edilen 'Girişimcilikte Yükselen Trabzon' etkinlikleri Zorlu Grand Otel'deki açılış programıyla başladı.

Trabzon'da 'Girişimcilik' Haftası
Açılışa katılan Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç burada yaptığı konuşmada, Türk ekonomisinin dünya ile rekabet etmesi için mutlaka yeni girişimcilere ihtiyaç duyulduğunun altını çizerek girişimciliğin önemine değindi. Sevinç, girişimciliğin verimlilikle paralel yürümesi gerektiğini ifade ederek "Girişimcilik işi ehline yaptırmak ile başarı getirecektir. Etkili yönetim ve kaliteli üretimin yanında takım çalışması başarının anahtarıdır. Bu arada motivasyon da unutulmamalıdır" dedi.
Proje Koordinatörü Emrah Ömer Çam'da dört gün devam edecek program hakkında bilgi verdi. Çam, bu programla birlikte Trabzon'da girişimcilik üzerinde farkındalık oluşturmak ve gerekli eğitimleri vermek üzere burada bulunduklarını söyledi.
Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Emine Gürkök ise TOBB'un 2007 yılında kurulan Kadın Girişimciler Kurulu'nun, 2008 yılında Trabzon İl Kadın Girişimciler Kurulu'nu kurarak faaliyetlerine başladıklarını belirterek "Girişimcilik veya gelir oluşturmak becerilerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara bunu nasıl yapacaklarını öğrenmeleri için ortam hazırlamak ilkesinden yola çıkan ekibimiz, bugün Trabzon'da çalışmalarını başarıya ulaştırmak üzere altyapısını tamamladı. Bütün dünya ülkeleri istihdam alanları oluşturmak isteyen, fikir üreten, bunu girişime dönüştüren girişimcilerin yetiştirilmesinin önemini kavramış, bu konuda yapılan araştırmalar sonuç almıştır. Türk kadını hele hele Trabzon kadınının dünyada önemsenen bu hususun geride kalması imkansızdır. Tarihten beri ne bir adım önde nede bir adım geride kalmayan Trabzon kadını, her zaman el ele bütün zorlukların üstesinden gelmişken, neden ilimiz ekonomisinin gelişmesinde katkıda bulunacak sektörlerde yer almasın. İşte Trabzon kadınlarının bütün illere örnek teşkil edecek 33 ressam kadının ve yine örnek teşkil edecek 400 kişinin istihdamının sağlandığı 20 işletme sahibi kadının yeni girişimlere örnek teşkil etmesi amacı ile düzenlemiş olduğumuz sergi ile Trabzon'un girişimi kadın potansiyelinden küçük bir kesinti görmekten mutluluk ve onur duyuyoruz. Bugün burada açılan sergi, çalışkan, yürekli toplumun içinde erkeği ile omuz omuza yürümeye çalışan, çağdaş Türkiye'nin kalkınma sürecinde yerini almak isteyen Trabzon kadınının bu şehrin yarınlarına sahip çıkma çabasıdır" dedi.
Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.