Toki'den Mersin'e 376 Milyonluk Yatırım

AK Parti Mersin Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof

Toki'den Mersin'e 376 Milyonluk Yatırım
  AK Parti Mersin Milletvekili , TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Prof . Dr . M . Zafer Üskül , Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ' nın Mersin ' de tamamladığı , sürdürdüğü ve planladığı yatırımların toplam maliyetinin 376 milyon TL ' yi bulduğunu bildirdi .
Toplu Konut İdaresi ' nin Mersin ' de şu ana kadar , 3 . 582 konut , 5 ilköğretim okulu , 6 lise , 5 ticaret merkezi , 4 cami , 2 sağlık ocağı , 4 pansiyon ve bir huzur evinin inşaatını tamamladığını belirten Üskül ; 463 konut , 2 hastane , 1 ilköğretim okulu , 1 lise , 1 kültür merkezi inşaatının ise devam ettiğini açıkladı .
TOROSLAR DEVLET HASTANESİ İHALESİ YAPILDI
Zafer Üskül , TOKİ ' nin proje ve ihale çalışması devam eden yatırımlarından , 250 yataklı Toroslar Devlet Hastanesi ihalesinin 23 Şubat ' ta yapıldığını , Davultepe Çocuk Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ile Davultepe Sevgi Evi projesinin devam ettiğini , 4777 adet konut üretimi için ise çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi .
TOKİ ' nin bu yatırımlarıyla birlikte Mersin ' de toplamda ; 8 . 822 Konut , 6 İlköğretim Okulu , 7 Lise , 3 Hastane , 2 Sağlık Ocağı , 5 Ticaret Merkezi , 4 Cami , 4 Pansiyon , Huzurevi , Kültür Merkezi , Çocuk Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ve Sevgi Evi yapmış olacağını belirten Üskül , " AK Parti iktidarı devletin bütün olanaklarını halkın hizmetine sunmak için var gücüyle çalışmaktadır . Türkiye ' nin dört bir yanını adeta yeniden inşa ediyoruz " dedi .