Şarkı Yarışmasında Amatörler Ter Döktü

Kütahya Simav Musiki Derneği tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen 1

Şarkı Yarışmasında Amatörler Ter Döktü
Kütahya Simav Musiki Derneği tarafından Belediye Düğün Salonu'nda düzenlenen 1.Amatör Ses Yarışması finaline kalan 8 yarışmacı birinci seçilebilmek için jüri ve davetliler huzurunda ter döktü. Final yarışmasını Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Başkan yardımcısı Süleyman Özkan, Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim kurulu başkanı Şeref Kazcıoğlu, TEMA Simav Gönüllü Sorumlusu Ömer Önder, Sivil Toplum Örgütlerinin temsilcileri ile Simav Musiki Derneği üyeleri ve kalabalık bir davetli gurubu izledi. Müzik öğretmenleri Erdoğan Erken, Yıldırım Yamaner, Simav Musiki Derneği üyesi avukat Mehmet Erdimen, Metin Terzioğlu ile İsmail Duru'dan oluşan jüri, yarışmacıları tek tek dinledi. Daha sonra yapılan değerlendirmede Simav Teknik Eğitim Fakültesinden Faruk Kocatepe birinciliği elde ederken, Simav Nurullah Koyuncuoğlu Anadolu Lisesinden Berkay Koçak ikinciliği, 4 Eylül İlköğretim Okulundan Gamze Yıldız'da üçüncülük elde etti.
Birinciye 250, ikinciye 150 ve üçüncüye de 100 lira para ödülü yanında ayrıca protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Simav Musiki Derneği Başkanı Doğan Eren, amaçlarının Türk sanat Müziğini sevdirmek ve genç nesile tanıtmak olduğunu söyledi. Eren,"Birincisini gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza gösterilen ilgiden çok memnunuz. Yarışmacılara hayat boyu başarılar diler, etkinliğimizin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu. Simav Musiki Derneği olarak Simav'ın sosyal hayatına canlılık katmak istediklerinin altını çizen Eren, dernek olarak kapılarının herkese açık olduğunu kaydetti. Eren, "Kayacan bloklarındaki Dernek Merkezimizde haftanın iki günü musiki çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Ses yarışmasına katılan müzik tutkunu gençlerimiz de yaklaşık 3 hafta boyunca bu çalışmalar içinde yer almış ve yarışmaya hazırlanmışlardır. Medeni cesaretlerinden dolayı da kendilerini ayrıca kutluyorum. Bu tür etkinliklerimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bu hususta bizlere yardımını esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan'a da teşekkürlerimi ayrıca sunmak istiyorum" dedi.
Yarışma sonunda söz alan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan her türlü sosyal ve kültürel çalışmaların belediye olarak desteklendiğini ifade etti. Karahan, Simav Musiki Derneğinin çalışmalarını ve etkinliklerini Simav'ın tanıtımı açısından önemsediklerini kaydetti. Finalde elenen diğer yarışmacılar Görkem Ensert, Filiz Yiğit, Gökçen Özcan, İsmail Ölmez, Ali Koç'a Belediye Başkan yardımcısı Süleyman Özkan tarafından katılım belgesi takdim edildi.