Ortaca İtfaiyesinde Yangın Söndürme Eğitimi

Ortaca Belediyesi İtfaiye Amiri Abbaz Durmuş ve itfaiye personeline LPG tüpü yangınlarına müdahale konusunda eğitim verildi.

Ortaca İtfaiyesinde Yangın Söndürme Eğitimi
  İnsanların yangın vukuunda paniğe kapılmadan , sağlıklı müdahalede bulunabilmesi için nasıl hareket edileceğini anlatan Çiloğlu ; yangın çıkış nedenleri , alınacak önlemler , doğalgaz ve LPG ' nin fiziksel özelliklerini , elektriklerin açık ise kapatılmaması , kapalı ise açılmaması gerektiği , kullanım anında ortaya çıkabilecek riskleri itfaiye personeline anlattı .
Yangın vukuunda haber verilmesi gerekli numaranın İtfaiye İhbar Telefonunun her yerde 110 ve ücretsiz olduğunu unutmamak gerektiğini söyleyen İsmail Çiloğlu ; " Yangında dumanın etkisi , yangından etkilenen 100 insanın 92 sinin dumandan etkileneceği , dumandan korunmanın en basit yolunun çökerek ve sürünerek hareket edilmelidir . Yanan bir insan yere yatarak kendin söndürebilir . Söndürme malzemeleri ise , yangın battaniyesi , söndürücülerin 2 metre uzaktan ne yanıyorsa ona sıkılması gerekiyor , eğer yanan malzemenin üstüne değil de ateşin üstüne sıkılırsa ısının etkisi ile yukarıya giden söndürme malzemesinin yangını söndüremeyecektir " dedi .
Yapılan tatbikatta 12 kilogram LPG tüpü kontrollü olarak yakılarak , söndürücü ile nasıl söndürülmesini gösterdi .