Minikler İtfaiyeciliği Sevdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, okullarda yangın eğitimi vermeye başladı.

Minikler İtfaiyeciliği Sevdi
  Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi ' nin ( KOBİTEM ) Kocaeli Valiliği ile ortaklaşa yürüttüğü eğitim programı , İzmit ilçesine bağlı Akmeşe Bayraktar köyündeki ilköğretim okulundan başladı . Programda öğrencilere itfaiyenin çalışma sistemi , müdahale ettiği olaylar anlatıldı . Öğrencilere yangın sırasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi . İtfaiyeyi yakından tanıma fırsatı bulan çocuklara çeşitli sorular sorularak bilgileri de pekiştirildi .
Bayraktar İlköğretim Okulu ' nda düzenlenen eğitime Vali Yardımcısı Ali Sözen , İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli , Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr . Mustafa Çöpoğlu ve İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara da katıldı . Sözen , bütün okullarda verilecek itfaiye eğitiminin isabetli bir çalışma olduğunu , bu yolla çocuklara faydalı bilgiler öğretileceğini söyledi .
Çöpoğlu da , çocukların yangınlardan korunmaları ve gerekli tedbirleri almaları için itfaiyenin bu tür eğitim programlarına her zaman hazır olduğunu söyledi .
Eğitimden sonra öğrencilere broşürler ve üzerinde " 110 İtfaiye " yazılı balonlar verildi . İtfaiye aracının tanıtıldığı eğitim programında çocuklar yangın söndürme hortumunun nasıl kullanıldığını da öğrendi .