Hurdacılara Verilen Süre Doldu

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güler, hurdacılara verilen sürenin dolduğunu söyledi.

Hurdacılara Verilen Süre Doldu
Geçtiğimiz günlerde seçilen Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Talan ile yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güler'i ziyaret etti. Hurdacıların ilçe dışına çıkarılmasına açıklık getiren Güler, hurdacılara bulundukları yerden çıkmaları için verilen mühletin dolduğunu belirterek, "Hurdacıları ilçe dışına çıkarmak durumundayız, ancak onlara yer bulmak mecburiyetinde değiliz, onlara verdiğimiz süre geçti" dedi.
Gemlik esnafının sıkıntılı günler geçirdiğine dikkati çeken Esnaf Odası Başkanı İbrahim Talan ise, kapalı pazar yerine ihtiyaçları olduğunu, hijyenik ortamdan uzak gıda satanların esnaf odasına kayıtlarının bulunmadığını söyledi. Talan, köylü pazarı olarak bilinen kısımda satış yapanların çoğunun köylü olmadığını anlattı.
Esnaf için Gemlik'in birkaç bölgesinde sanayi çarşısı yapmak için projeleri bulunduğunu ifade eden Başkan Güler, "Gemlik'te iş yeri fazlalığı var, her yapılan binanın altı dükkan oluyor. Bu insanlarımızı rahatsız ediyor; evlerinin altını dükkan yapanlar şimdi eve dönüştürmek için talepte bulunuyor. Küçük esnafımızı ilçenin birkaç yerine yapılacak sanayi dükkanlarına taşımamız lazım" dedi.
Kaldırımlara malını koyan ve kesilen cezaları ödemeyen esnafı seyyar satıcı olarak değerlendirip mallarını alacaklarını söyleyen Başkan Güler, ilk başta ikaz yoluna gideceklerini bildirdi.
Hurdacıları kesinlikle ilçe dışına çıkarılacaklarının altını çizen Güler, önümüzdeki günlerde tahliye işlemine başlanılacağını açıkladı.