Foça Esnafı Okul Kermeslerinden Dertli

İzmir'in Foça ilçesinde kış aylarında işleri azalan esnaf, Okul Aile Birlikleri tarafından düzenlenen kermeslerden şikayetçi.

Foça Esnafı Okul Kermeslerinden Dertli
Sahil kenti olan Foça'da kış aylarında esnafın işlerinin düştüğünü 15 gün içinde 10 esnafın daha kapısına kilit vurduğunu belirten esnaflar; "Kış aylarında kiramızı dahi ödeyemeyecek duruma geliyoruz. Bir de bunun yanında Okul Aile Birlikleri tarafından 'kermes' adı altında stand açarak, yapmış oldukları yiyecek ve içecek maddelerini satmaları da işlerimizi baltalıyor. Belediye Meydanı'nda her hafta sonu kurulan bu standlarda evler de yapılan ve açıkta satılan köfte, dolma, pohaça, börek, gözleme gibi ürünler satılıyor" dediler.
Özellikle Belediye Meydanı'nda ki 6 esnafın hafta sonu hiç satış yapamadıkları öğrenilirken, açıkta satılan yiyecek içeceklerin insan sağlığını da etkilediği vurgulandı. Devletin okullara gerekli yardımı yaptığını belirten esnaf; "Devletimiz okullara kitaplarından yakacaklarına kadar yardım ediyor. Buna rağmen okullar kendilerine gelir etmek için kermes adı altında 2 yıldır açıkta bu ürünleri satıyor. 2 yıldır devam eden bu satışların bir an önce yetkili merciler tarafından kaldırılmasını istiyoruz" şeklinde konuşurken, Foça Esnaf Odası Başkanı Günal Menemenli de yaptığı açıklamada; "Esnafımızın bu konuda ki mağdurluğunu bilmekteyiz Foça Kaymakamı Kamil Köten ile bu konuyu özel olarak konuşacağım" dedi.