Film Gibi Kurtuluş Şenliği

Artvin'in Şavşat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü, Bursa'nın İnegöl ilçesinde filmleri aratmayan görüntülere sahne oldu.

Şavşat'ın kurtuluşu, İnegöl Şavşatlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kapalı spor salonunda yapılan programla kutlandı. Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Şavşat'ın düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı. İşgal güçleriyle milislerin çarpışması nefes kesti. Yaralılar kanlar içinde yere yığılırken, filmleri aratmayan sahneler yaşandı.
Programın devamında Ferace Folklor ve Sanat Derneği ve Yıldırım Belediyesi Erguvan ekipleri, Artvin oyunlarından örnekler sundu. Halk müziği sanatçıları Nuray Çiftçi, Nahit Akdemir, Erol Temel, Engin Sezer türküler söylerken, Şavşatlılar hep beraber halay çekerek Şavşat'ın düşman işgalinden kurtuluşunu coşkuyla kutladı.
Şavşatlılar Derneği Başkan Yardımcısı Mevlüt Bilgin, "Güzel Artvin'imizin şirin ilçesi Şavşat, uzun yıllar düşman işgali altında kalmıştır. Kurtuluş Savaşı ve sonrasında bölgedeki vilayet ve ilçeler birer birer hürriyetine kavuşmaya başlamıştır. 26 Şubat 1921 tarihinde Türk askeri, yoğun kar olmasına rağmen yaya olarak Sahara'yı aşarak, 27 Şubat sabahı Şavşat'a gelmiş, halkın kurtuluşunu kutlamış ve idareyi ele almıştır. Böylece 27 Şubat 1921 günü Şavşatlılar 43 yıllık hasretten sonra anavatana ve şanlı
bayraklarına kavuşmuşlardır" dedi.