Erciş'te Kardeş Okul Kurum Kampanyası

Van'ın Erciş ilçesinde devam eden Kardeş Kurum-Okul kampanyası kapsamında Garanti Bankası Erciş Şubesi tarafından Ercişli Emrah İlköğretim Okulu'nda dizayn edilen kütüphane törenle açıldı.

Erciş'te Kardeş Okul Kurum Kampanyası
Kütüphane açılışı nedeniyle okulda düzenlenen törene Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kurbani Özdaş, Garanti Bankası Erciş Şube Müdürü Murat Okçu, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Mehmet Nezir Yıldız'ın konuşmasının ardından söz alan Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, projenin her geçen gün amacına ulaşmasının kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi. Kardeş Kurum Okul kampanyası kapsamında Garanti Bankası'nın Ercişli Emrah İlköğretim Okulu'nun büyük bir eksiğini giderdiğini anlatan Kurtoğlu, "Kardeş Kurum Okul kampanyasının kurumlarımızın da coşkulu ve heyecanlı katılımıyla ilçede devam etmektedir. Her konuşmamda söylediğim gibi, gerek kurumlarımız gerek Ercişliler eğitime ellerinde gelen desteği yapmaktadır. İşte bu kampanyada bunun gözle görülür bir gerçeği ve neticesi olmaktadır. Garanti Bankamız birinci dönem de okulumuza katkıda bulunduğuna hep birlikte görmüştük. Ancak onlar yaptıkları katkılarla yetinmeyerek halen okulumuz için neler yapabiliriz, nasıl katkıda bulunabiliriz bunun heyecanı ve coşkusu içindeler. Ben gerek banka müdürümüze, çalışanlarına gerekse, merkezden destek veren Garanti Bankası yetkililerine ilçem adına teşekkür ediyorum" dedi.
Garanti Bankası Erciş Şube Müdürü Murat Okçu ise, eğitimin toplumu belirleyen ve geleceği ilgilendiren bir süreç olduğunu belirterek, "Van Valiliği'nin başlatmış olduğu projeye bizim kurumumuzda Ercişli Emrah İlköğretim Okulu'na kardeş kurum olarak verilmiştir. Bilindiği üzere bizim örf adetlerimizde kardeşlik çok çeşitlidir. Sütkardeşliği vardır. Kan kardeşliği vardır. En önemlisi ise öz kardeşliktir. Biz de okulumuzla öz kardeş olduk. Veliler ile toplandık ve ne yapabiliriz diye konuştuk. Okulumuzun yazı tahtalarını değiştirdik. Okulumuza yeni bir fotokopi cihazı satın aldık. Öğretmeler odasının daha güzel olması için burayı düzenledik. En önemlisi bir kütüphane yapmayı düşündük. Bununla ilgili kurumumuzda Garanti Ödeme Sistemleri Anonim Şirketi (GÖSAŞ) adını verdiğimiz kütüphanemizi bugün açmanın mutluğunu yaşıyoruz. Bu konuda her ne kadar söz vermedikse de yapmak istediklerimizi yaptık. Daha da iyisini yapmayı düşünüyoruz. Kütüphanemizin halka açılmasını da düşünüyoruz. Kitap kampanyası başlattık. Hem bankamızdan hem de Doğuş Grubu tarafından da çok yoğun bir ilgi alaka gördük. 15 -20 gün içersinde kütüphanemizi çeşitli kitaplarla doldurup taşıracağız. Biz bu projede kaymakamımız şahsında sayın valimize ve tüm milli eğitim camiasına, okul aile birliğimize her zaman hem kardeş kurum hem de milli eğitim camiasının yanında olacağımızı belirtiyoruz" şeklinde konuştu
Konuşmaların ardından, Ercişli Emrah İlköğretim Okulu adına Garanti Bankası Erciş Şube Müdürü Murat Okçu'ya katkılarından ötürü İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu tarafından teşekkür plaketi verildi.