Erbakan, 28 Şubat sürecini anlattı

Eski başbakanlardan Erbakan da 28 Şubat sürecinin bittiği görüşünde. 28 Şubat'la ilgili bir konferansta konuşan Erbakan, BÇG'nin kurucusu Çetin Doğan için de bakın ne dedi...

  Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ( ES-DER ) tarafından dü ; zenlenen ' 28 Şubat ve Ticari hayata Etkileri ' konulu konferansta konuşan Necmettin Erbakan , tarihe postmodern darbe olarak geç ; en 28 Şubat sü ; recini anlattı .

İlci Otel ' deki konferansa Erbakan , ' Mü ; cahit Erbakan ' sloganları arasında geldi .

Esnaf ve Sanatklarlar Derneği tarafından dü ; zenlenen ' 28 Şubat ve Ticari hayata Etkileri ' konulu konferansta konuşan Necmettin Erbakan , dikkat ç ; ekici aç ; ıklamalarda bulundu .

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; ' ın ' 28 Şubat ' ın ü ; zerinden 10 yıldan fazla zaman geç ; tiğini belirterek bin yıl sü ; recek deniliyordu on yıl bile sü ; rmedi ' aç ; ıklamalarını değerlendiren Erbakan , ' Evet doğrudur . 28 Şubat bu milleti aslından , ö ; zü ; nden uzaklaştırma hareketedir . Başarılı olamamıştır . Bakın daha o zaman başarılı olamamıştır . Biz 28 Şubat ' tan dolayı hü ; kü ; metten ç ; ekilmedik . Ortağımız iç ; inde 50 kü ; sü ; r milletvekili ç ; ekildiği iç ; in ç ; ekildik ' dedi .

Necmettin Erbakan , Refah Partisi ' nin , ekonomi ve dış politikadaki başarılarından rahatsız olunduğu iç ; in bö ; yle bir yola gidildiğini savundu .

' Milli Gö ; rü ; ş ' ü ; n dü ; nyadaki adaletsizliği ortadan kaldırmak iç ; in ortaya ç ; ıktığını ve ç ; ok ö ; nemli hizmetler yaptığını ileri sü ; ren Erbakan , ' Eğer bugü ; n hanımının başı ö ; rtü ; lü ; olan bir bey Cumhurbaşkanı oluyorsa , o sizin ç ; alışmalarınızın sonucudur , onların ç ; alışmasının sonucu değil ' dedi .

Erbakan , hü ; kü ; metleri dö ; neminde her şey gü ; zel giderken , 28 Şubat ile ekonominin alt ü ; st olduğunu , Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k ekonomik krizini yaşadığını , dış gü ; ç ; lerin hazırladıkları planı bü ; tü ; n detaylarıyla uygulamaya koyduklarını iddia etti .

Necmettin Erbakan , ' Şimdi tekrar iş başına geldiğiniz zaman tekrar size mü ; saade etmezlerse ne yapacaksınız? Bunun iç ; in askerimizi eğiteceğiz . Kendilerine milli gö ; rü ; şü ; anlatacağız , tanıtacağız ' diye konuştu .

' 28 Şubat dö ; nemindeki Batı Ç ; alışma Grubu ' nun başında bulunan Emekli Orgeneral Ç ; etin Doğan ' ın tutuklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? ' sorusuna Erbakan , ' Kendilerine sorun , onlar benden daha iyi yorumlarlar ' karşılığını verdi .

Demirel onların takımın oyuncusuydu

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan , 9 . Cumhurbaşkanı Sü ; leyman Demirel ' in , ' askerleri kast ederek ' onların takım oyuncusu olduğunu sö ; yledi .

Ortağı olan Doğru Yol Partisi ' nden ihtilali yapanların 40 kişiyi ayarttıklarını dile getiren Erbakan , bu kişilere Yassıada ' daki yerlerini gö ; sterdikleri iç ; in korktuklarını ve denilen yaptıklarını belirtti .

Batılının kafasının işlemediğini dile getiren Erbakan , Hz . Adem ' den beri hak ve batılın mü ; cadele ettiğini belirterek , bu mü ; cadelede 28 Şubat ' ın ö ; nemli bir dö ; nü ; m noktası olduğunu vurguladı .

28 Şubat ' ın yıldö ; nü ; mü ; nü ; kutladıklarını anlatan Erbakan , para ve işbirlikç ; iler sayesinde İsrail oğullarının dü ; nyaya hakim olduğunu sö ; yledi .

Doların Siyonizm ' in parası olduğunu ifade eden Erbakan , 350 seneden beri Tü ; rkiye ' nin ortadan kaldırılmaya ç ; alışıldığını vurguladı .

300 ' ler meclisinin , Refah Partisi yeni dü ; nya dü ; zenine karşı olduğu gerekç ; esiyle Amerika Cumhurbaşkanı Savunma Başdanışmanı Markovski ' nin 28 Şubat ' ta partilerini engellediğini ileri sü ; ren Erbakan , Markovski ' nin 300 ' ler meclisinde okuduğu planın sonradan kendi ellerine geç ; tiğini ve Genelkurmay ' ın hü ; kü ; met olarak kendilerine yaptıkları tavsiyeyle aynı olduğunu belirtti .

28 Haziran 1996 yılında gö ; reve başladıklarını ifade eden Erbakan , 8 bin fakirin tespit edildiğini ve ikinci iş olarak da İslam Birliği ' ni kurmaya ç ; alıştıklarını kaydetti .

Erbakan , Refah Partisi ' nin , ekonomi ve dış politikadaki başarılarından rahatsız olunduğu iç ; in 28 Şubat ' ın yapıldığını iddia etti . Erbakan , Milli Gö ; rü ; ş ' ü ; n dü ; nyadaki adaletsizliği ortadan kaldırmak iç ; in ortaya ç ; ıktığını ve ç ; ok ö ; nemli hizmetler yaptığını belirterek , ' Eğer bugü ; n hanımının başı ö ; rtü ; lü ; olan bir bey cumhurbaşkanı oluyorsa , o sizin ç ; alışmalarınızın sonucudur , onların ç ; alışmasının sonucu değil . ' dedi .

En başarılı hü ; kü ; metin 54 . hü ; kü ; met olduğunu savunan Erbakan , 28 Şubat ile ekonominin alt ü ; st olduğunu , insan hakları ihlali yaşandığını , Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k ekonomik krizini yaşadığını , dış gü ; ç ; lerin hazırladıkları planı bü ; tü ; n detaylarıyla uygulamaya koyduklarını ifade etti .

BİR DAHA MÜ ; SADE ETMEZLERSE ASKERİ EĞİTECEĞİZ

Mimar Sinan ' ın sö ; zü ; nü ; hatırlatan Erbakan , kendilerinin ç ; ıraklık dö ; nemini yaşadıklarını , Refah Partisi dö ; neminde Sü ; leymaniye ' yi yaptıklarını , şimdi Selimiye ' yi yapmak iç ; in geleceklerini vurguladı .

' Şimdi tekrar iş başına geldiğiniz zaman tekrar size mü ; saade etmezlerse ne yapacaksınız? ' diyen Erbakan , ' Bunun iç ; in askerimizi eğiteceğiz . Bunların hiç ; bir fayda getirmediğini , askerlerimiz de bu vatanın evladı , gö ; zleriyle gö ; rü ; yorlar . Kendilerine milli gö ; rü ; şü ; anlatacağız , tanıtacağız . Ben vaktiyle kendilerine pek ç ; ok konferanslar verdim . Bö ; ylece devlet-millet kaynaşmasıyla ecdadımızın yaptığı gibi yeniden bü ; yü ; k Tü ; rkiye ' yi kuracağız , yeni bir dü ; nya kuracağız . ' diye konuştu .

1996-1997 yılında Muhammed Ali gibi bir dü ; nya şampiyonunun geç ; tiğini kaydeden Erbakan , 12 Eylü ; l ' ü ; n ardından hü ; kü ; metleri karşısında 28 Şubat ' ın yapıldığını belirtti .

28 Şubat ' ın dış gü ; ç ; lerin bir tertibi olduğunu savunan Erbakan , toplantıda yaşananları ise şö ; yle anlattı : ' Milli Gü ; venlik Kurulu toplantısı 9 saat sü ; rdü ; . İlk başta ev sahibi adına onlar konuştular . Toplantıda kimse sesini ç ; ıkarmadı . Ne hü ; kü ; met , ne ben . 5 saat konuştular , yoruldular şimdi sıra bize geldi . Benim ne yapacağımı merakla bekliyorlardı . Kapının ö ; nü ; nde uzun boylu bir yaver oturuyor . Ben gayet serinkanlılıkla yavere ' gelir misin sayın cumhurbaşkanımızın gü ; zel bir adedi vardır , anayasayı masasının ü ; zerinde bulundurur , onu bana verir misin ' dedim . Buyurun efendim dedi ve anayasayı bana verdi . Anayasanın ikinci maddesini aç ; tım , dedim ki ' beyler 5 saat konuştunuz , ne konuştunuz ; konunuz ne anayasayı koruma . Anayasayı korumak iç ; in bizim anayasayı ç ; iğneme hakkımız var mı? Anayasa ç ; iğnenerek korunur mu? Bir takım teklifler getiriyorsunuz ; imam hatipleri kapatalım , ç ; arşaflıları , sakallıları yasaklayalım . Bunların hepsi insan haklarına aykırı . İşte anayasa , bunun birinci paragrafını okuyorsunuz niye ikinci paragrafını okumuyorsunuz? İkinci paragrafta bunların hepsinin anayasaya aykırı olduğu yazıyor . Anayasayı ç ; iğneyeceğiz , sonrada koruyoruz diyeceğiz . Bö ; yle şey olmaz ; ne olacak . Bunlar anayasaya aykırı mı değil mi , onu belirleyeceğiz . Demirel takım oyuncusu , onların takımının oyuncusu . Hemen atıldı dedi ki ' sayın başbakan gecenin bu saatinden sonra bunlar anayasaya uygun mu değil mi , bunun mü ; nakaşasını nasıl yaparız? ' Doğru sö ; ylü ; yorsunuz , genel sekretere verelim , uzmanları toplasın incelesin , bunlar anayasa aykırı mı değil mi rapor getirsin . Anayasayı yıkarak anayasa korunmaz . Demirel tekrar atıldı , ' bö ; yle bir uygulama genel sekreterlikte yok bunu sizde biliyorsunuz . Bunlar olsa olsa hü ; kü ; mette var . ' Doğru sö ; ylediniz , o halde bunu hü ; kü ; mete havale edelim . Hü ; kü ; met , bunlar anayasaya uygun mu değil mi kontrol etsin . İşte benim altına imza attığım belge budur . Bö ; ylece bunu hü ; kü ; mete havale ettik , hü ; kü ; met de bakanlara havale etti ve bakanlar iç ; erisinde uyudu gitti . Ne zaman 28 Şubat ' ta . '

İHTİLALİ YAPANLAR YASSIADA ' YI GÖ ; STERİP ORTAĞIMIZDAN 40 KİŞİYİ AYARTTILAR

Hü ; kü ; metten 1 Temmuz ' da ayrıldıklarını ve arada 4 ay zaman bulunduğunu dile getiren Erbakan , ihtilali hazırlayanların ortakları DYP ' den 40 kişiyi ayarttıklarını sö ; yledi .

Onlara Yassıada ' daki odalarının gö ; sterildiğini ve bu kişilerin de korktuğunu ifade eden Erbakan , Oğuzhan Asiltü ; rk ' ü ; şahit olarak gö ; sterdi .

Demirel ' i ziyaret ettiklerini anlatan Erbakan , ' Demirel ' e gidip dedik ki falan gü ; n Meclis ' e gidelim , ç ; oğunluk olsun , kanun ç ; ıkartmamız lazım . ' Yahu hoca bunun iç ; in buraya kadar zahmet etmenize lü ; zum var mı? Sen benim bukadarlık sıra arkadaşımsın . Bir telefon edersin kafidir . Bak sana bir şey sö ; yleyeyim mi ; şu Ankara ' da hangi meydanı istersen gö ; ster , hangi dü ; kkanı gö ; sterirsen gö ; ster şu camı taşlayacaksın de taşlamazsan namerdim . ' ' şeklinde konuştu .

Tansu Ç ; iller ' e Demirel ' in başbakanlığı vermeyeceğini sö ; ylediğini aktaran Erbakan , Ç ; iller ' in ' Hayır verecek ' dediğini ifade etti . Erken seç ; ime gitmeye karar verdiklerini ve 291 tane imza topladıklarını anlatan Erbakan , ondan sonra istifa mektubunu verdiğini ancak imzalara rağmen Demirel ' in gö ; revi Mesut Yılmaz ' a verdiğini belirtti .

Konferansın ardından ES-DER Genel Başkanı Mahmut Ç ; elikus , ' Siz dü ; mendeyken esnaf altın dö ; nemini yaşamıştı ' diyerek Erbakan ' a gemici dü ; meni hediye etti .

Kaynak : ( CİHAN )