Yunanistan krizle mücadele ediyor

Yunanistan hükümeti sözcüsü Yorgo Petalotis, bu zaman kadar benzeri görülmemiş bir krizle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Yunanistan krizle mücadele ediyor
Hükümet sözcüsü, yaptığı basın toplantısında, ''Yunanistan'daki ekonomik krize ve alınan önlemlere'' değindi.

HÜKÜMET GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYOR
 
''Tam bir sorumluluk duygusuyla, ülkeyi güvenli bir şekilde krizden çıkarmakla yükümlüyüz'' diyen Petalotis, ''Krizi yönetme politikası izlemiyoruz, yalnızca zorluğu atlatmakla ilgilenmiyoruz. Hükümet bu zor durumu, özlü bir fırsata çevirerek, devletin yapısında olumlu bir değişiklik, ekonomik kalkınma, bütçede düzenleme ve kamuda adalet haline dönüştürmekte kararlıdır'' ifadelerini kullandı.

''Yeni vergi düzenlemeleri, sigorta sistemi, gelir politikasının yanı sıra devletin işleyiş biçiminde yapılacak değişikliklerin, bugünkü krizi ardında bırakan, ilerleyen ve kalkınan bir Yunanistan için tek yol teşkil ettiğini'' belirten sözcü, ''Krizi tek başımıza atlatacağız'' dedi.

''Krizin nedenlerinin ve nelerin değişmesi gerektiğinin bilindiğini'' vurgulayan sözcü, Yunanistan'ın AB üyesi olduğuna ve avro kuşağında bulunduğuna dikkati çekerek, bunun Birlik içinde dayanışma sergilenmesini gerekli kıldığını söyledi. Petalotis, ''Yunanistan'ın tüm AB ülkeleri gibi AB desteği çerçevesinde hareket ettiğini ve edeceğini'' kaydetti.