Umre'ye gidecek adaylara eğitim veriliyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Zonguldak Müftülüğü'nün işbirliği ile Umre'ye gidecek olan vatandaşlara eğitim semineri veriliyor.

Umre'ye gidecek adaylara eğitim veriliyor
23 Şubat 2010 tarihinden itibaren Zonguldak’tan Kutsal Topraklara Umre’ye gidecek olan vatandaşlar için üç gün sürecek olan eğitim seminerlerinin ilki gerçekleştirildi. Zonguldak Ulucami’de gerçekleştirilen eğitim seminerlerine Umre’ye gidecek olan adaylar katılırken Zonguldak Müftüsü Selami Emen ve Müftü Yardımcıları Umre hakkında bilgiler verdi.
Eğitim seminerleri hakkında bilgiler veren Zonguldak Müftüsü Selami Emen ise seminerlerin faydalı olduğunu belirterek Umre için müracaatta bulunan vatandaşların seminerlere katılmasını istedi. Emen, “Bu gün itibariyle Umreye gidecekler için seminerler başladı. Bu 9-10-11 Şubat 2010 tarihleri arasında seminer verilecek. Tabi ileriki zamanlarda da peyderpey seminerler düzenlenecek. Burada daha Hac’ca gitmemiş olan kardeşlerimizde var. Onlar içinde ilk olacak. Umre ve orada yapılacak olan ibadet ile ilgili bilgiler veriyoruz. Şu anda 168 kişi müracaat etti. Şubat ayının 23’ünden sonra çıkışlar başlayacak. Genel bilgiler veriyoruz. Umreye gidecek olanlar bu seminerlere katılsın. Bilmedikleri hususların yanı sıra bazı bilgilerini de tekrar etmiş olurlar. Umreye beraber gidecek olan diğer vatandaşlarımızla da tanışıp kaynaşırlar. Çok faydalı bir seminer oluyor” diye konuştu.