Tekel işçileri Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde eylem yapan Tekel işçileri, haklarının geri verilmesi için basın açıklaması düzenledi.

Tekel işçileri Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanan TEKEL işçileri, "Kefenleri giydik geri dönüş yok", "Hükümet istifa", "Bakan istifa" şeklinde sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mecit Amaç, eylemlerin 57. gününde Çalışma Bakanlığı'nın önüne geldiklerini belirterek, "Çalışma Bakanı, çatışma bakanı olmaya başladı. Çalışma Bakanı, sendikalarla, emekçilerle kavgaya başladı" dedi.

Çalışma Bakanı'nın IMF'nin programlarını uygulamayı birinci vazife olarak gördüğünü savunan Amaç, "Biz buraya Çalışma Bakanlığı değil, çatışma bakanlığı diyoruz" diye konuştu.

57 gündür Çalışma Bakanı'nın kendilerini çağırarak çözüm yolları konusunda görüş almasını beklerken suçlayan bir anlayışla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Amaç, Çalışma Bakanı'nı istifaya davet etti. "Biz hukuksuzluğa, 4-C'ye karşıyız" diyen Amaç, işin parasında olmadıklarını vurgulayarak, "İşçi olarak atanmak istiyoruz. Sendika haklarımızı istiyoruz" dedi. Kendilerinin işçilerin aidat parası peşinde olduklarının iddia edildiğini söyleyen Amaç, 12-13 aydır işçilerden aidat almadıklarını kaydetti.

BİZ İŞÇİYİZ

Amaç, "Biz işçiyiz, işçilik hakları ile gitmek istiyoruz. Biz işçiliği biliriz, gideceğimiz yerlerde de işçi olarak çalışmak istiyoruz. Sendikalı, örgütlü olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Haklarının verilmesi durumunda Ankara'nın sokaklarını boşaltmaya hazır olduklarını söyleyen Amaç, ne ideolojik ne de siyasi bir tavırlarının olmadığını kaydederek, siyasi iktidarı devirmek gibi bir niyetlerinin de bulunmadığını söyledi. Amaç, perşembe günü de aynı saatte Maliye Bakanlığı'nın önünde olacaklarını ifade etti.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem olaysız sona erdi.