Taysad'da görev değişimi

Taşıt Araçları ve Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) 17 Şubat'ta gerçekleştireceği genel kurulunda yeni başkanını seçecek. Başkanlık için tek aday şu anda başkan yardımcılığı görevini yürüten Celal Kaya.

Taysad'da görev değişimi
2006 yılından bu yana TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Ömer Burhanoğlu, 17 Şubat'ta gerçekleşecek genel kurulda bayrağı Başkan Yardımcısı Celal Kaya'ya devretmeye hazırlanıyor. TAYSAD, yeni dönemde özellikle AR-GE ile tasarım bilinirliğinin arttırılarak bu yöndeki teşviklerden ve AB Mali yardımlarından yararlanılması, sanayinin ihtiyaç duyduğu eğitimlerin organize edilmesi, ortak satınalma faaliyetleri ile maliyet düşürücü çalışmalar yapılması gibi birçok alanda aktif çalışmalarda bulunacak.

TAYSAD, Ömer Burhanoğlu'nun başkanlığı döneminde özellikle küresel krizin etkilerine karşı güç birliği ile hareket ederek sorunların çözümünde aktif rol oynarken, hükümet ile olan ilişkilerinde de otomotiv sanayinin öneminin vurgulanmasını sağladı. Bu dönemde, özellikle ulusal ve uluslararası sanayi ile ilişkilerde aktif rol oynayan TAYSAD, referans kurum olması nedeniyle yurtdışından gelen talepleri doğru firmalara zamanında yönlendirdi. Ulusal ve küresel üretim tahminleri, teknolojik ve yeni gelişmeler ile trendler konusunda üyelerini doğru yönlendiren TAYSAD, ayrıca ortak satın alma faaliyetleriyle de maliyet düşürücü çalışmalarda bulundu.

TAYSAD, yeni başkan adayı Celal Kaya ile faaliyetlerine kaldığı yerden devam etmeye hazırlanırken, otomotiv sanayinin 2011 ve sonrası için dünya pazarından daha fazla pay alabilmesi ile katma değeri yüksek projelerle sürdürülebilir bir büyüme ivmesi kazanabilmesi için birçok yeni projeye imza atacak. Yeni dönemde rakip ülkelere heyet ziyaretlerine devam edecek TAYSAD, ayrıca bölgesel kalkınma projelerine, bilgi paylaşımına, firmalar arası iletişimin artırılmasına paydaşlar ile ortak girişimlerin gerçekleşmesine katkı sağlayacak.

2002 yılında TAYSAD Yönetim Kurulu'na giren Kaya, 2004 yılından bu yana da Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Kale Oto Radyatör A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Kaya, aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası'nda meclis ve meslek komitesi üyeliğini, TOBB'da ise yan sanayi meclis üyeliğiyle beraber TOBB delegeliği görevlerini de sürdürüyor.