Mermer atıklarından tablo üretiliyor

Isparta Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan atölyede, mermer atıklarını işleyen personel ortaya sanatsal tablolar çıkarıyor.

Mermer atıklarından tablo üretiliyor
Belediye, ilk planda yaptığı tabloları merkezdeki sosyal tesislerde kullanacak. İleriki aşamalarda mermer tablolar turistlik yörelere pazarlanarak mekanları süsleyecek.

Park ve Bahçeler Müdürü Ferah Ayter, kurdukları atölyede mermer atölyelerinin hurdaya ayırdıkları parçaları değerlendirerek motifsel özellikler taşıyan eserler yaptıklarını söyledi. Ayter, "Hurda mermerleri küçük küçük taşlar halinde renklerine göre seçiyoruz. Sonrasında da daha önce hazırlanan motifler üzerine bunları yerleştirerek çok tablolar ortaya çıkıyor. Bu tablolar evlerde işyerlerinde, bazen de kaldırımların süslenmesinde kullanılıyor." dedi.

Ayter, kurdukları atölyede personelin çalıştığını ve mermerleri çok küçük taşlar haline getirdiklerini kaydetti. Bu taşlardan renklerine göre motifler oluşturduklarını ifade eden Ayter, "Ortaya sonuçta bir tablo çıkıyor. Bir manzara, bir tarihi eser, bazen de bir desen. Bu ürettiğimiz tabloları da başta Gökçay olmak üzere mesirelik alanlarda ve halkımızın yoğun olduğu cadde ve sokaklarda sergilemeyi hedefliyoruz." diye konuştu.