KKTC Meclisi'nde olaylar çıktı

KKTC Meclisi'nin dünkü oturumunda yaşanan görüntüler TBMM'yi aratmadı.

KKTC Meclisi'nde olaylar çıktı
'UBP İLE AYNI ÇATI ALTINDA OLMAKTAN UTANIYORUM'

Ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Sonay Adem’in, halen tek başına iktidar olan Ulusal Birlik Partisi'ni hedef alarak “UBP ile aynı çatı altında olmaktan utanıyorum” ifadesini kullanması üzerine meclis karıştı. Meclis gündemindeki yasa değişiklikleri nedeniyle söz alan CTP Lideri Ferdi Sabit Soyer, bir yandan Başbakan Eroğlu’nun geçen hafta yaptığı Londra gezisin eleştirdi, diğer yandan da genelde kendi iktidarları döneminde işe alınıp ta şimdi durdurulan geçici çalışanlar konusunda hükümete ağır eleştiriler yöneltti.

Soyer’den sonra konuşan CTP Gazimagosa milletvekili Sonay Adem’in, “İnsanları işten atarak ayırımcılık yapan UBP ile aynı çatı altında bulunmaktan utanç duyuyorum” sözleri meclisin iyice gerilmesine neden oldu. Bazı milletvekillerinin yumruklaşma aşamasına geldiği oturuma ara verildi. Maliye Bakanı Ersin Tatar ise kürsüye çıktığında kimsenin ekmek parasıyla oynamak istemediklerini ancak kaynak sıkıntısı çekilen bir ülkede ihtiyaç fazlası istihdamlara son vermenin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Tatar, “Geçmiş hükümet döneminde bin 600 kişiyi bir imza ile sokağa atanların vicdanı o zaman nerdeydi” diye sordu. Tatar’ın bu sözlerinden sonra sataşmalar ve gerginlik doruğa ulaştı. KKTC’de Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken, meclis içinde ve meclis dışında bu tür hareketin tırmanma tehlikesi olduğuna dikkati çeken siyasi çevreler “Provokasyonların daha da artacağı gerçeği göz önünde bulundurulmalı, özellikle hükümet üyeleri bu tür hareketler karşısında soğukkanlılığını muhafaza etmeli” diyor.