Keşan'a doğalgaz müjdesi

'Keşan'a doğalgaz getirilmesi projesinin de hayata geçirileceği müjdesini almanın mutluluğu içindeyiz' dedi.

Keşan'a doğalgaz müjdesi
AK Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve AK Partili Belediye Meclis üyesi Ercan Dağlı, bugün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş ile gerçekleştirdikleri görüşmenin sonrasında yaptıkları ortak basın açıklamasında, Keşan'a doğalgaz müjdesi verdiler.
AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak, AK Parti iktidarları döneminde 63 ilin doğalgaza kavuştuğunu, bu kapsamda Edirne merkezde de belirli bölgelerde doğalgaz kullanımının sağlandığını ifade etti. Ayrıca, Keşan ilçesindeki noktada bir vana bırakılması için ilgili kurumlar nezdinde girişimde bulunulduğunu ifade eden Budak, şöyle devam etti:
"Keşan ilçemizde yaşanan hava kirliliğinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için doğalgaz projesinin hayata geçirilmesi ve doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması konusunda Valiliğimizin EPDK'ya resmi başvuruda bulunması sağlanmış, bu konuda son iki ay içinde bölge milletvekili olarak EPDK ile çalışma içerinde bulunulmuştur. Bugün de Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan ve Belediye Meclis Üyesi Sayın Ercan Dağlı da makamımızda bizi ziyaret etti ve birlikte doğalgaz konusunda EPDK Başkanı ile görüşmede bulunduk. Şu anda, EPDK Başkanı Sayın Hasan Köktaş'tan, Keşan'a doğalgaz getirilmesi projesinin hayata geçirileceği müjdesini almanın mutluluğu içindeyiz. EPDK Başkanı, gerek Valilik ile gerekse bölgede doğalgaz dağıtımı ile ilgili şirket olan Zorlu Grubu ile yazışmaların yapılacağını belirtmiştir."
KATI ATIK PROJESİ HAKKINDA DA GÖRÜŞMELER SAĞLANDI
Keşan Belediyesi'nin Katı Atık Projesi konusunda da Mehmet Özcan'ın, Çevre Yönetim Genel Müdürü ile görüşmesinin sağlandığını dile getiren Budak, şunları söyledi:
"Keşan'a TOKİ ve doğalgaz konusundaki ısrarımız ve çabalarımız sayesinde görülmüştür ki her türlü siyasi hesaptan daha önemli olduğu için, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, meslek örgütleri ve Keşan halkının da çabalarıyla projeler hayata geçirilebilmektedir. Bu projelerle Keşan ilçemiz ve halkımız daha fazla hizmet alacaktır. Ayrıca, Keşan Belediyesi'nin Katı Atık Çöp Projesi konusunda da Sayın Başkanın, Çevre Yönetim Genel Müdürü ile görüşmesi sağlanmıştır. Hükümetimiz ve bölge milletvekili olarak ben daha önceden olduğu gibi yine parti ayrımı gözetmeksizin Keşanlılar adına projelere destek veriyor, vermeye de devam edeceğiz. "
ÖZCAN: KEŞAN'A YAPILACAK EN BÜYÜK İYİLİKLERDEN BİRİ GERÇEKLEŞİYOR
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ise Keşan'a doğalgaz müjdesini verdiklerini dile getirerek, "Sayın Vekilimiz Necdet Budak'a Keşanlılar adına teşekkür ediyorum. Keşan yapılacak en büyük iyiliklerden birisini gerçekleştirilmiş olması nedeniyle bu konuda teşekkürün bile az kalacağını düşünüyorum. Kentleşme ve modernleşme açısından büyük bir hizmetin ve yatırımın Keşan gelecek olmasından memnuniyet duyuyorum. Belediye olarak, doğalgaz konusundaki kararın resmi gazetede yayımlanmasından sonra ilgili dağıtım şirketine her türlü kolaylığı sağlayacağız" diye konuştu.
DAĞLI: HİZMETTE PARTİ AYRIMI YOK
Keşan Belediye Meclis Üyesi Ercan Dağlı da Keşan'ın doğalgaza kavuşacağından ötürü mutlu olduklarını aktararak, şöyle dedi: "Keşan'a doğalgaz projesinin hayat geçirilmesi AK Parti iktidarı döneminde hükümetimizin ayırım gözetmeksizin hizmet verdiğinin bir işaretidir. Hizmetlerimizin partili ayırımı yapılmadan tüm belediyelere hakça dağıtıldığının bir göstergesidir."